Teherbeesés

Novák Katalin szerint nem jó ötlet egyedül gyereket vállalni

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint, ha valaki egyedülállóként akar gyereket, akkor az a gyerek oldaláról nézve megfosztja őt attól, hogy édesanyja és édesapja legyen.
2018. November 27.
Novák Katalin szerint nem jó ötlet egyedül gyereket vállalni

Ezt Novák Katalin az RTL Klubon, Baló György műsorában mondta, amikor az újságíró rákérdezett a Nemzeti Konzultáció egyik pontjára, nevezetesen az “Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint egy gyermeknek joga van anyához és apához?” kérdésre.

Az államtitkár úgy válaszolt, hogy ez a kérdés azért fontos, mert mostanában úgy érzékeli, hogy megfordult a logika és nem a gyerek oldaláról közelítjük meg a kérdést, hanem a felnőttéről, hogy neki joga van-e ahhoz, hogy gyereke legyen.

“Az, hogy azt gondolja valaki, hogy neki egyedülállóként – anélkül, hogy lenne párja -, joga van ahhoz, hogy gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról közelítve, megfosztja őt attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen” – mondta Novák Katalin.

Novák Katalin azt is elmondta, hogy tisztességgel és felelősséggel édesapa és édesanya nevelje fel a gyerekeket- ehhez joga van egy gyereknek.

Baló György rákérdezett, hogy ezek szerint egy egyedülálló édesanyának lehet-e gyereke, az államtitkár azt mondta, teljesen más kérdés, hogy egy nő egyedül vállal-e gyereket, mint hogy valakik közösen vállaltak gyereket, és egyedül maradt az anya vagy az apa.

(via 444)

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 444.hu