Gyerek

Nézd meg az 5 éves kisfiút, aki jelnyelvre fordítja siket barátjának a mesét!

Itt az ékes bizonyítéka annak, hogy a gyerekek milyen elfogadók tudnak lenni, ha a társaik között valaki más, mint a többiek.
2021. Április 27.

Edilson dos Santos kisiskolás gyerekeket tanít a Balão Mágic nevet viselő intézményben, Rolim de Moura városában. Tanítványai között akad egy hallássérült kisfiú, akit az osztálytársak a kezdettől fogva a szívükbe zártak. Az egyik órán, amikor Edilson Piroska meséjét olvasta fel a gyerekeknek, arra lett figyelmes, hogy az egyik 5 éves tanítványa “szinkrontolmácsként” fordítja a történetet siket padszomszédjának. 

A kisfiú nem csak arra ügyelt gondosan, hogy semmilyen fontos részlet ne maradjon lefordítatlanul, hanem arra is, hogy ha a kis barátja figyelme elkalandozik, azt ismét magára vonja.

Edilson dos Santos saját Facebook-oldalán mutatta meg a világnak, milyen csodás látványban volt része, arra azonban ő maga sem számított, hogy a videót ilyen sokan megnézik és megosztják majd. Néhány nap leforgása alatt több mint 7000 megosztást érdemelt ki a csupaszív kisfiú. Azok, akik megnézték a felvételt, függetlenül attól, hogy a világ melyik szegletében élnek, egyetértettek abban, hogy mindannyian példát vehetnénk erről a segítőkész kisdiákról. Mi is osztjuk ezt a véleményt, és persze a videót is!

Nézd csak, milyen édesek: