Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem adják át a helyet a metrón a kismamáknak?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 22.

Forrás: Éva magazin

Ezen segíthet egy technikai újdonság, amelyet Dél-Koreában fejlesztettek ki.

Nem adják át a helyet a metrón a kismamáknak?

Bizonyára sokan találkoztak már itthon is azzal a helyzettel, amikor nem adják át a helyet a kismamának a közlekedési eszközökön. Pedig nem feltétlenül figyelmetlenségről vagy neveletlenségről van szó: vannak helyzetek, amikor nehezen tudjuk eldönteni, hogy egyáltalán kismamáról van-e szó. Itt nyilván nem a nyolcadik hónapban lévőkre gondolunk, sokkal inkább arra, amikor még nehéz eldönteni, hogy kismamáról vagy szimplán nagyobbacska hasról van-e szó. Kevés kényelmetlenebb helyzet van annál, mint amikor előzékenyen felpattanunk a helyünkről és közlik velünk, hogy ja, csak hasam van, gyerek nélkül.
Az Éva magazin online kiadása számolt be arról, hogy a dél-koreai Busan városában pontosan az ilyen problémákra találtak megoldást: nemrég egy Deacon nevű kütyüt szereltek fel néhány metró- és buszjárat kapaszkodóira.
A kismamaként utazóknak, akik korábban letöltötték a kütyühöz tartozó mobil alkalmazást, egyszerűen oda kell állniuk a szerkezet két méteres körzetébe a metró peronján, és az rögtön csipog, így a többi utas értésére adja, hogy ideje átadniuk a helyüket.
A rendszer bluetooth alapon működik, ha bejön a felhasználóknak, akkor még több járatra és városra is kiterjesztik majd.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák