Terhesség

Négy nap vajúdás után császározták meg

Sokszor hallunk villámgyors szülésekről, amikor az anyukának még a kocsiba sincs ideje beszállni, máris megérkezik a baba. Jóval ritkább, de legalább olyan különleges, ha egy szülés napokig tart.
2018. Március 24.
Négy nap vajúdás után császározták meg

Bár nincs meghatározva, hogy egy szülés meddig tarthat, elfogadott, különösen az először szülő nők esetében, hogy a szülés akár 16-18 órán  keresztül is elhúzódik, átlagosan azonban 8-12 óra alatt megszületnek a kisbabák. Egy amerikai hölgy azonban igencsak túllépte ez az időt, ugyanis négy napon keresztül vajúdott, míg végül császármetszéssel megszületett a harmadik gyermeke. 

A 33 éves Angel Taylor március közepére várta a kisfiát, de egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy veszélyesen magas a vérnyomása, ezért az orvosa úgy döntött, hogy a kiírt időpont előtt egy héttel megindítják a szülést. Angel hétfőn be is vonult a kórházba, ahol kis dózisokban oxitocint adagoltak neki. Mivel korábban már volt egy császármetszése, az orvosok nagyon ügyeltek arra, hogy a szülés folyamata minél kíméletesebben menjen, hogy az esetleges komplikációkat megelőzzék. De csütörtökre azonban Angel méhszája mindössze négy centire tágult, ezért az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.

A műtét során kiderült, hogy a méh alsó részében túlságosan sok heges szövet alakult ki, ezért nem tágult megfelelően a méhszáj. Végül megszületett az egészséges Sullivan – méghozzá a tagjait alaposan kinyújtóztatva. “Nagyon vicces volt, mert már a pocakomban is mintha folyton nyújtózkodott volna, mondtam is neki, hogy várjon, amíg kibújik, akkor elég helye lesz, ő pedig pontosan ezt tette” – mesélte Angel. 

(via)

Ezt is érdemes elolvasni: