Terhesség

Nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt

A koronavírus-járvány idején nagyon fontos, hogy minél többen legyenek védettek az influenzavírussal szemben - mondta Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének (Haosz) alapító tagja.
2020. Szeptember 17.
Nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt (fotó: Getty Images)

Tapasztalataink szerint nagyon nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt – mondta a Világgazdaságnak Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének (Haosz) alapító tagja. A szervezet ezért idén magas átoltottságra számít – írja a 24.hu.

A háziorvos elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején nagyon fontos, hogy minél többen legyenek védettek az influenzavírussal szemben, mert nem tudható, milyen tüneteket okoz, ha a két vírus találkozik.

Az átoltottság abban is segíthet, hogy az egyéb légúti fertőzések előfordulását próbálják minimálisra csökkenteni, így jobban nyomon tudják majd követni a koronavírus-fertőzöttek számát – nyilatkozta a lapnak Békássy.

Idén ugyanúgy, mint a korábbi években, 1,3 millió oltóanyag áll rendelkezésre. Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy idén ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás.

Forrás: 24.hu