Gyerek

Megjelent a rendelet a tanévkezdésről: hagyományosan indulnak az iskolák

Megjelent a tanévkezdésről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. Nem szerepel benne sem a digitális oktatás, sem a távoktatás, e szerint hagyományos módon kezdődik a tanév.
2020. Augusztus 12.
Megjelent a rendelet a tanévkezdésről: hagyományosan indulnak az iskolák (fotó: Getty Images)

A kedden megjelent rendelet sem a digitálisra-, sem a távoktatásra vonatkozó kitételt nem tartalmazza, ezek alapján a hagyományos módon kezdődik a tanév. A 24.hu emlékeztet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma már korábban jelezte, hogy “a koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást”.

A rendelet egyebek közt azt is tartalmazza, hogy a tanév 179 tanítási napból áll majd, az első tanítási nap szeptember 1., az utolsó 2021. június 15. Az első félév 2021. január 22-én ér véget.

Az Emmi az iskolák számára részletes járványügyi intézkedési protokollt készít, amit hamarosan kézhez kapnak majd az intézmények.

A közoktatással ellentétben a felsőoktatási intézmények a hagyományostól eltérő tanévre készülnek: több intézményben hibrid szemeszter lesz, vagyis a nagy létszámú előadások online zajlanak majd, a kis létszámú szemináriumi órákon és a gyakorlaton személyesen kell részt venni, de van olyan intézmény is, ahol negatív koronavírustesztet várnak a hallgatóktól.

Forrás: 24.hu