Baba

Koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladással már 40 gyermek került kórházba

Már 40 gyerek került be a Heim Pál Gyermekkórházba a koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladás miatt. A gyerekek 60 százalékát intenzív osztályon kezelték.
2021. Január 25.
Koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladással már 40 gyermek került kórházba (fotó: Getty Images)

“A koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladással szinte minden nap érkezik beteg. Az ország minden területéről azonnal fogadjuk a gyermekeket. Valószínűleg a karácsony környéki megbetegedések eredményét látjuk most” – idézi a Telex.hu cikke Dr. Fekete Ferencet, a Heim Pál orvosigazgatóját.

Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa nyilatkozta a Szeretlek Magyarországnak, hogy 40 betegük volt eddig, jelentős részük már meggyógyult, de “jelenleg is több gyermek van intenzív és belgyógyászati osztályon”.

Dr. Fekete Ferenc elmondta, hogy tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező gyerekeknél 2-4 hét elteltével jelentkeznek a súlyos betegségek.

A tünetek között szerepel a több napig tartó magas láz, hasi fájdalom, hányás, hasmenés vagy a bőrtünetek is. Dr. Fekete elmondása szerint a betegek többségénél a szívműködést is érintette a betegség.

Dr. Fekete elmondása szerint 3-17 éves kor között több beteg is megfordult már a kórházban, az átlagéletkor 8-9 év. Több gyermek is volt már súlyos állapotban, de halálos áldozata nem volt a betegségnek. A koronavírus- fertőzésre adott immunválasz miatt jelentkező tünetek az esetek döntő többségénél gyorsan kezelhetők.

Forrás: Telex.hu