Gyerek

Kilencvennégy gyermeke született egy férfinak a világ legnagyobb családjában

Kilencvennégy gyerek, harminchárom unoka és egy dédunoka egyetlen édesapától. Hihetetlen, ugye?
2021. Június 19.
Illusztráció: Getty

Vélhetően a világ legnagyobb családja búcsúzik most családfőjétől, hiszen elhunyt Ziona Chana, akit a legtöbb gyermeket nemzett férfinak tartanak. Nem kevesebb, mint kilencvennégy gyermeke, és mostanáig harminchárom unokája valamint egy dédunokája született. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy Ziona olyan vallás képviselője, ahol engedélyezett a poligámia. Az úrnak pedig harminckilenc felesége volt…

Joggal nevezhetjük őket igazi családnak, hiszen együtt is éltek mindannyian – természetesen ehhez egy nem kicsi ház kellett, még ha egyszerű is, hiszen nem igazán tehetős a família.

Az ingatlan egy négyemeletes, százszobás ház Baktawng Tlangnuam faluban, az indiai Mizoram államban, amelynek vezetője most szomorúan búcsúzott a Twitteren: “Mizoram nehéz szívvel köszön el Zionától, aki a világ legnagyobb családjának élén állt” – írja. “Mizoram és faluja a család miatt az állam fő turisztikai látványosságává vált. Nyugodj békében, testvérünk!”

Mint kiderült, a férfi cukorbetegségben és magas vérnyomásban szenvedett. Otthon rosszul lett, és amikor állapota romlott, kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Chana szokatlan életmódja miatt világszerte számos lap címlapján szerepelt már. Óriási háza saját iskolával, műhelyekkel, játszótérrel rendelkezik, kertjében állatokat tartanak, növényeket termesztenek. A férfi egy alkalommal így nyilatkozott: “Isten különleges gyermekének érzem magam. Olyan sok embert adott nekem, hogy vigyázzak rájuk! Szerencsés vagyok, hogy harminckilenc nő férje és a legnagyobb család feje lehetek.”

El lehet képzelni, hogy mennyi munkával jár ennek a közösségnek a fenntartása. Egy átlagos családi étkezés alkalmával elfogy harminc csirke, ötven kiló krumpli vagy akár száz kiló rizs is – írja a LadBible.

Most, hogy a nők magukra maradtak, Chana legidősebb felesége, a 69 éves Zathiangi átvette az irányítást, és most ő osztja el a feladatokat – beleértve a hegynyi mennyiségű szennyesruha kezelését…