Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kihirdették az "Ország Játéka 2016" cím nyerteseit

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 21.

Forrás: babaszoba.hu

Sikerrel zárult az idén immár negyedszer megrendezett "Ország Játéka" verseny, a Gellért szállóban november 18-án tartott díjkiosztó ünnepségen kiderült, hogy közönség szavazatai és szakmai zsűri véleménye alapján mely játékok kapták meg a rangos díjakat.

Kihirdették az "Ország Játéka 2016" cím nyerteseit

A hét kategóriában legtöbb pontszámot elért új termékek már a karácsonyi játékvásárban viselhetik az "Ország Játéka 2016" címet. A közönség és szakértők ítélete csupán két kategóriában volt azonos.
Az "Ország Játéka" verseny rövid idő alatt a hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedője lett - hangsúlyozta Őri Gergely, a versenyt meghirdető JátékNet.hu Kft. ügyvezető igazgatója. - Az idén is óriási érdeklődés kísérte a megmérettetést, a tavalyihoz képest több mint a kétszeresére, 21 ezerről a csaknem 45 ezerre nőtt a háromhetes időszak alatt a közönségszavazatok a száma. Az eredmény különösen annak fényében örvendetes, hogy a szavazási időszak a tavalyi évtől eltérően idén nem négy hanem három hétig tartott, evvel rövidebb, ámde intenzívebb kommunikációval is fokozva a verseny körüli pezsgést. A vásárlóközönség aktivitása és a szakmai zsűri bevonása megerősített bennünket abban, hogy független, nívós szakmai és közönségdíjat hívtunk létre - jelentette be.
Az "Ország Játéka versenyt" az alapító JátékNet az idén már védnökként támogatta, s a továbbiakban is ezt a szerepet kívánja betölteni.
A díjkiosztó ünnepségen beszámoltak arról is, hogy pozitívan zárult a szintén közönségszavazatokra alapozott jótékonysági célt szolgáló akció is: a szavazataik alapján három óvoda is részesülhet az idén jelentős értékű, játékokat tartalmazó ajándékban.
A versenyben a játékgyártók maximum öt-öt termékkel indulhattak, a meghirdetett hét kategóriában összesen 55 játékot neveztek be.
A verseny kategóriái a következők voltak:
- Társasjáték
- Interaktív játék (jellemzően elektromos/digitális)
- Bébijáték
- Építőjáték
- Készségfejlesztő játék
- Egyéb fiú játék
- Egyéb lány játék
Minden kategóriában egyenes pontverseny alapján 1-1 nyertes játék született, a közönség és a zsűri szavazatai alapján. A közönség számára a www.orszagjateka.hu weboldalon nyílt lehetőség a szavazat leadására. A legtöbb pontot begyűjtő játék nyerte az adott kategória közönségdíját illetve szakmai díját. A verseny szabályai szerint a zsűri előre meghatározott, egységes szakmai szempontok szerint értékelte a versenyző játékokat egy és öt közötti pontszámmal.
-A Játéknet "játékbarlangjában" személyesen megismertünk és ki is próbáltunk mindent - avatta be a zsűri munkájába a díjkiosztó résztvevőit Pierrot, a zsűri prominens tagja, aki nemcsak játszani szeret, hanem hivatásos játékfejlesztő és kisgyermekes apuka is.
Mint elmondta, összességében elégedett volt a kínálattal, bár a "készségfejlesztő játék" kategória értékelése esetenként okozott némi fejtörést, az innovatív játékok között akadt olyan is, ami csak látszólag volt újdonság, a kivitelezés viszont csaknem minden játék esetében elérte a kívánt színvonalat.
A szintén zsűritag Csordás Ágnes - a Magyar Védőnök Egyesületének elnöke - viszont éppen a játékok készségfejlesztő hatását emelte ki, a védőnők ugyanis ezeket a típusú játékokat tudják jó szívvel tudják ajánlani a fejlődésben egy-egy ponton megtorpanó gyermekek szüleinek.
Görög Zita, modell, műsorvezető és kétgyermekes anyuka ugyancsak zsűritagként vett részt az értékelésben. Ő azt hangsúlyozta, hogy számára az "Ország Játéka" immár negyedik éve könnyíti meg a karácsonyi ajándékvásárlást, mert segít eligazodni a hatalmas választékban. Az értékeléskor azokat a játékokat jutalmazta magasabb pontszámmal, amelyekkel maga is szívesen játszana együtt a gyerekeivel. Tapasztalatai szerint ugyanis sok szülő megveszi a legdrágább, legújabb játékokat, de nem képes játszani a gyerekeivel, pedig szerinte ez lenne a legfontosabb.
A közönség és a zsűri véleménye két játék esetében egyezett meg teljesen: az építőkészlet kategóriában maximális pontszámot kapott az a Geomag: Mechanic - 146 darabos játék (forgalmazó: Formatex); az egyéb fiú játék kategóriában pedig a Lego Technic: Class Xerion 5000 Trac Vc elnevezésű játék lett a nyertes. (Forgalmazó: Lego).
Az "Ország Játéka 2016" címet a közönség és a zsűri értékelésalapján a következő játékok nyerték el:
Szakmai díjak:
Kategória --- Forgalmazó / Gyártó --- Játék
Bébijáték: Mattel Fisher-Price: Kód-ogró hernyópajtás
Építőkészlet: Formatex Geomag Mechanic - 146 db-os készlet
Készségfejlesztő: CTW Science 4 you: A parfümkészítés tudománya
Társasjáték: Gém Klub Robot teknősök
Interaktív játék: Cobi Toys Teksta robot kutyus - 5. generációs
Egyéb lány Vega Loko baba rózsaszín ruhában
Egyéb fiú LEGO LEGO TECHNIC: Claas 5000 Trac VC
Közönségdíjak:
Kategória--- Forgalmazó / Gyártó--- Játék
Bébijáték: LEGO LEGO DUPLO számvonat
Építőkészlet: Formatex Geomag Mechanic - 146 db-os készlet
Készségfejlesztő: Modell & Hobby Crayola: Pörgő-forgó teknőc rajzmágus
Társasjáték: Promitor / Keller-Mayer Bogyó és Babóca - Évszakok társasjáték
Interaktív játék: Formatex Candy: Interaktív plüss póni
Egyéb lány : EGO LEGO FRIENDS:Vidámparki hullámvasút
Egyéb fiú: LEGO LEGO TECHNIC: Claas 5000 Trac VC
A közönség szavazatai alapján óvodai ajándékcsomagot nyertek:
3. Szeremlei Sámuel Református Óvoda (375 szavazat)
2. Bátonyterenyei Városi Óvoda Csupafül Tagóvodája (478)
1. Pákozdi Nyitnikék Óvoda (565)
Az "Ország Játéka" szakmai minőségi díját odaítélő zsűri tagjai voltak:
Pierrot, játékfejesztő és producer (apuka)
Csordás Ágnes, a Magyar Védőnök Egyesületének Elnöke
Görög Zita, fotómodell, műsorvezető (anyuka)
Galgóczi Edina, főszerkesztő - Babaszoba.hu
Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra nevelési programjának vezetője
Tarján Katalin, vezető óvodapedagógus
Veszelszkyné Huszárik Ildikó, fejlesztőpedagógus
Vályi-Nagy Erika, főszerkesztő - Kismama magazin

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák