Teherbeesés

Ingyen potencianövelőt osztogat, hátha több lesz a gyerek

Meglepő lépésre szánta el magát egy francia falu polgármestere: ingyen potencianövelő gyógyszerrel látná el a párokat, ettől reméli ugyanis, hogy több kisbaba születik.
2019. Május 25.
Mi kell ahhoz, hogy több gyerek szülessen a kisvárosokban?

Jean Debouzy, a mindössze 650 lelket számláló falu, Montereau polgármestere úgy döntött, hogy minden, 18 és 40 év közötti helyi párnak ingyen ad potencianövelő gyógyszert, ezzel is növelve annak az esélyét, hogy több gyerek szülessen, és ne kelljen bezárni a helyi iskolákat. Emellett kész speciális “bónuszokkal” is jutalmazni a születendő babákat (bár nem részletezték, hogy pontosan mire gondol).

Mivel egyre kevesebb a gyerek, egyre nagyobb a veszélye annak, hogy bezárják az iskolát, ezzel pedig arra kényszeríthetik a családokat, hogy az otthonuktól távol keressenek megfelelő oktatási intézményeket.

Debouzy polgármester azt is bevallotta, hogy eddig még nem rohamozták meg az irodáját a helyi férfiak, sőt tulajdonképpen még senki nem jelentkezett az ingyen gyógyszerért.

Egyelőre nem tisztázott az sem, vajon mennyire legális a potencianövelőkkel “üzletelni” ilyen módon, ezek típusú gyógyszerek ugyanis vénykötelesek Franciaországban.

A kisebb városok és falvak elnéptelenedése, lakosságuk elöregedése rendkívül komoly kérdés Franciaországban, és a helyi vezetők őrültebbnél őrültebb ötleteket vetnek be azért, hogy változzon a helyzet, és ne kelljen közintézményeket bezárni. Sainte-Genevičve-des-Bois polgármestere például úgy próbálta meg felhívni a figyelmet az egészségügyi ellátás hiányosságaira, hogy megtiltotta a városka lakóinak, hogy megbetegedjenek. Jules-Ferry városában pedig szimbolikusan 15 birkát írattak be a helyi iskolába, hogy az intézmény működtetéséhez szükséges létszámot biztosítsák.

(via)

Ezt is érdemes elolvasni: