Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ilyen lenne, ha úgy szülnénk, mint az állatok

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 8.

Forrás: babaszoba.hu

Megfordult már valaha a fejedben, hogy milyen lenne, ha az emberek úgy szülnének, mint a zsiráfok? Nem? És ha úgy, mint a csikóhalak? Abba sem? Nos, Paul Westover illusztrátor viszont igen, rajzain mutatja be, mi lenne, ha...

Az állatoknak nincs segítsége


Figyelem! A képek megtekintéséhez némi humorra is szükség van! A szülés nagyon fájdalmas a nők számára, na de ez mind semmi ahhoz képest, amit az állatok élnek át. A varangy például végig a hátára ragadva hordozza a tojásait, melyek végül a saját bőréből kelnek ki. Amikor az ebihalak készen állnak arra, hogy kikeljenek, szimplán csak kitörnek az anyjuk testéből. Tisztára olyan, mint egy horrorfilm.
És mi van a galléros cápával? 9 hónapig hordozni egy kisbabát a hasunkban nem könnyű. Képzeld el ezt 3 és fél évig. Ha megnézed az alábbi képeket, örülni fogsz, hogy embernek születtél!

Csikóhalak

Csikóhalak

Rendkívüli teremtmények, a csikóhalak között a hímnemű egyedek szülnek, ami nagyon ritka. Arról nem is beszélve, hogy akár 2000 egyednek is életet adhatnak egy adott pillanatban.

TV szereplők (igen, ők is egy külön állatfaj)

TV szereplők

A tévében szereplő hősök mindig valamilyen veszélynek vannak kitéve terhességük alatt. Teljes a feszültség. Aztán végül mégis egy teljesen egészséges, csodaszép kisbabának adnak életet, akinek persze gyönyörű, sima a bőre, és legalább 6 hónaposnak néz ki.

Zsiráfok

Zsiráfok

A zsiráfok terhessége 15 hónapig tart. Aztán pedig mintegy 2 méter magasból nyomják ki magukból a borjukat.

Galléros cápák

Galléros cápák

A galléros cápák vemhességi ideje jóval tovább tart, mint a legtöbb állaté. Te mit szólnál, ha több mint 3 évig kellene várnod arra, hogy meglásd a kisbabádat? Aki már lehet, nem is lenne olyan kicsi.

Varangyok

Varangyok

A varangyok a hátukon hordozzák a tojásaikat. Ráolvadva a saját bőrükre. Amikor az ebihal úgy érzi, eljött az idő, egyszerűen kimenekülnek az anyjuk bőréből. Brrr.
Az eredeti cikk itt látható.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák