Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan segítsünk, ha bedugult gyermekünk orra? (X)

Címkék:

mozaik

Szerző: Babaszoba.hu

1999. november 30.

Forrás: HáziPatika.com

Az orrdugulás, a zsebkendők végelláthatatlan használata nem csak a felnőttek napjait és éjszakáit nehezíti meg. Mivel a csecsemők még jobbára csak orrlégzéssel lélegeznek, számukra jóval nagyobb nehézséget okozhat, ha bedugul az orruk.

Miért fontos az orr tisztán tartása?

Gyermekek esetén az orr tisztán tartása különösen fontos, mert megakadályozza megfázásból induló fertőzések, fül- és arcüreggyulladások kialakulását. Az orron át történő lélegzés során az orr - csillószőrei segítségével - megszűri a belélegzett levegőt a szennyeződésektől, nedvesíti a száraz levegőt és 37 fokra melegíti fel azt, így védve a torkot és a tüdőt a megbetegedésektől.

Milyen alapanyagú terméket válasszunk?

Az orr tisztítására eddig jobbára vegyszeres orrcseppek és orrspray-k álltak rendelkezésre, orröblítővel nem nagyon találkozhattunk. Holott a természetes alapanyagú oldattal történő orröblítés meglepően egyszerű és kíméletes valamint hosszantartó megoldást kínál az orrdugulás megszüntetésére, az orr védőfunkcióinak helyreállítására és az orrnyálkahártya nedvesen tartására. A Physiomer hígítatlan orröblítő oldatok természetes alapanyaga az évezredek óta jótékony hatásáról ismert tengervíz. A tengervízzel való orrtisztítás természetesen, hatékonyan és biztonságosan alkalmazható nátha, influenza, felső légúti, orr és garatfertőzések esetén valamint az ilyen jellegű betegségek kiújulásának és komplikációinak megelőzésére is. Klinikai kutatások bizonyítják, hogy azok a beteg gyermekek, akik a hagyományos kezelés mellett Physiomerrel öblítették az orrukat, jóval hamarabb túlestek a betegségen és kevesebbet hiányoztak az iskolából.

Orrcsepp vagy orröblítő?

Az orröblítés funkciója más, mint az orrcseppentésé: a cseppentés során kémiailag ható anyagokat cseppentünk a nyálkahártyára, a Physiomerrel történő orröblítés során viszont nagy mennyiségű, kémiailag semleges (izotóniás) tisztító folyadékot használunk. Ezzel az egyszerű folyamattal lemoshatjuk a baktériumokat gyermekünk orráról, fellazíthatjuk és kimoshatjuk a felhalmozódott nyálkát, a víz vákuumnyomás áramlata hatására pedig távozik a felhalmozódott váladék az orrüreg-járatokból.

A gyermekkészítményről

A Physiomer külön orröblítőt fejlesztett ki a csecsemők számára (0-3 éves kor között) és külön terméket a 3 éves kor feletti gyermekeknek. A termékek nagy előnye, hogy több mint 80 féle nyomelem és ásványi anyag tartalmuk miatt hatékonyabbak, mint a sima sós vizes oldat, hiszen az ásványi anyagok regenerálják a nyálkahártyát és hatásukra sejtek életképessége is megnő. Mivel a termékek nem tartalmaznak kémiai anyagokat, két hetes kortól biztonsággal alkalmazhatóak, a felnőtt izotóniás és hipertóniás változatot pedig kismamák is bátran használhatják, hiszen ezen termékek is természetes alapanyagúak, mégis hatékonyak. A Csecsemő és Gyermek Orröblítő Oldat különösen ajánlott orrporszívózás előtt is, hiszen használata fellazítja a felgyülemlett nyálkát, így az orrporszívózás kevésbé lesz kellemetlen és az orrtisztítás ideje is megrövidül majd. A Physiomer orröblítő használata természetes alapanyaga miatt hosszú távon, akár mindennap is lehetséges, nem alakul ki függés és nincsenek mellékhatásai, sőt olyan gyermekeknek is ajánlott, akiknek gyógyszerérzékenysége van.

Ha gyermeke betegségtől, allergiától szenved, vagy épp a fertőzés elkerülése a célja, az orrhigiénia fenntartásához kiváló segítség a Physiomer orröblítő!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések