Baba

Gulyás szerint önzés, ha azonos neműek akarnak örökbefogadni

Egy gyereknek joga van anyához és apához, és nem helyes, ha két apja van, mert önzés, ha megfosztjuk a gyerekeket a különböző nemű szülőktől - mondta Gulyás Gergely Kövér László házelnök kijelentésére reagálva.
2019. Május 20.
Gulyás szerint önzés, ha azonos neműek akarnak örökbefogadni

Kövér László házelnök elhíresült kijelentésére reagált Gulyás Gergely a kormányinfón: a magyar alkotmány szerintem azon a helyes és világos alapelven nyugszik, hogy csak férfi és nő között jöhet létre házasság. Kövér korábban az azonos neműek örökbefogadását a pedofíliához hasonlította. Gulyás azt is hozzátette, hogy egy gyereknek joga van anyához és apához, és nem helyes, ha két apja van, mert önzés, ha megfosztjuk a gyerekeket a különböző nemű szülőktől.

Szombaton Kövér László lemondását követelték a homoszexuálisokat érintő kijelentései miatt a Budapest Pride által kezdeményezett demonstráción Budapesten. A szervezők szerint a politikus egy lakossági fórumon másodrendű polgároknak minősítette a homoszexuális polgárokat, illetve pedofíliához hasonlította azt, ha azonos nemű párok is szeretnének gyermeket örökbe fogadni. Pásztor Tibor négygyermekes apa, aki vér szerinti gyermekei mellett örökbefogadott gyermeket is nevel, arról beszélt, hogy az örökbefogadás független a szexuális orientációtól. “Ha pedig a gyermekemet bántják, az megbocsátani nem fogom” – fogalmazott a szónok.

A kormányinfón az is elhangzott, hogy a kormány előzetes támogatólevelet kért Brüsszelből, azt azonban nem kaptak, csak szóbeli garanciát az Európai Bizottságtól, hogy nem lesz akadálya a CSOK bevezetésének. A kormány ennek megfelelően el is indítja a babaváró program erre az évre tervezett 5 pontját.

Forrás: 24.hu/MTI