Kisgyerek

Ez jellemző leginkább a Bika csillagjegyű gyerekekre

Ha április 21. és május 20. között született a gyermeked, vagy a számítások szerint ebben az időszakban jön világra, jó, ha tudod, mire számíthatsz egy kis Bikától!
2021. Április 18.
A Bika jegyű gyerek szereti a babusgatást Fotó: Getty Images

A Bika a Föld jegyek közé tartozik, születési uralkodója pedig a Vénusz, amit a szépség és a szerelem bolygójának is neveznek. A Bika igen ragaszkodó és nagyra értékeli az olyan örömteli tevékenységeket, mint az evés, az alvás, a fürdőzés vagy a számtalan jótékony hatással rendelkező babamasszázs. Ne húzd fel magad soha, ha a Bika kisgyerek kicsit lassabban teszi a dolgát, mint a többiek: lehet, hogy kényelmesebb tempóban halad, mint a többiek, a lényeg, hogy mindig befejezi, amit elkezdett és általában remek munkát végez. Jobb, ha sosem sietteted vagy sürgeted, annál ráérősebb üzemmódra kapcsol. 

A Bika gyerek rajong mindenért, ami szép

A Bika gyerek kicsi korától kezdve szereti a puha takarókat, a finom ételeket, a mutatós tárgyakat, sőt még a virágokat is megcsodálja. Rajong a játékokért, és vonzza minden, amit a kezébe foghat, birtokolhat és gyűjtögethet. Mindent szeret(ne) megérinteni és megtartani, ugyanakkor annak is örül, ha őt is sokszor simogatják, ölelgetik – persze nem idegenek, hanem azok, akiket jól ismer és szeret. A masszázs jótékony hatására nagyon érzékenyen és befogadóan reagál, rövid idő alatt megnyugszik és ellazul tőle, nem csak babaként, hanem később is.

A Bika csillagjegyhez tartozó testrész a nyak, a száj, a torok és a vállak, emiatt  a legtöbb Bika szép hanggal rendelkezik, szeret énekelni és hallatni a hangját – nem csak gyerekként. Fontos tudni ugyanakkor, hogy ezek a testrészei érzékenyebbek is, ami miatt a Bika gyerek fogékonyabb lehet a torokgyulladásra, hangszálproblémákra és vállsérülésre.

A kellemetlen élményeket hosszú időre megjegyzi, az esetleges sérelmeket nehezen dolgozza fel. Azt is mondhatnánk, hogy emlékezete olyan, mint az elefántoké, nehezen felejt és mindenre emlékszik. Makacs és kitartó, céljaitól nehéz eltéríteni, birtoklási vágya már gyerekként túltenghet, és nem csak a szívének kedves emberekre vagy játékokra terjedhet ki, hanem az ételekre is. Ezt sokan félreérthetik, a Bikáról azonban tudni kell, hogy nem tartozik az irigy csillagjegyek közé, azokkal, akiket szeret, kifejezetten nagylelkű!

  • A Bika baba már a születése után békés és nyugodt, imádja, ha ölelgetik, kézbe veszik, sőt a babahordozásnak is nagy rajongója. Az apró kellemetlenségek is irritálhatják, a szoros vagy teli pelenka könnyen megzavarja komfortérzetét, akárcsak a hidegre sikerült fürdővíz vagy a szúrós ruhacímkék.
  • A testi kontaktus nyugtatóan hat rá, a hasfájós vagy éppen fogzó Bika gyerekeknek hatásos gyógyír lehet a babusgatás.
  • A stabilitás nagyon fontos a kis Bikának, ezért érdemes tartani a napirendet és menetrendszerinti programokat szervezni.
  • Rajong az érzékszerveket fejlesztő játékokért, különösen élvezi, ahogy az idő múlásával kinyílik előtte a világ.
  • Makacssága egyre inkább teret nyer, ahogy nő, a 2 éves kor körül kezdődő dackorszak próbára teheti a szüleit és magát a Bikát is.
  • Ahogy ügyesedik, szívesen segít a konyhában, általában kíváncsi és érdeklődve kóstol meg új ételeket. Amit megszeret, azt gyakran fogyasztja.
  • A Bika jól érzi magát, ha kapcsolatba kerül a földdel, ezért nem csak szívesen játszik például a homokozóban, hanem kertészinasként is szívesen segédkezik, a viráglocsolást már egész kicsi korában rábízhatod!