Gyerek

Ételtől estek le a lábukról tömegesen a gyerekek, szünetet rendeltek el

Ételtől lettek rosszul 130-an, gyerekek és pedagógusok bölcsődékben, óvodákban, iskolában Lábatlanon. Több intézményben is szünetet rendeltek el.
2019. Február 04.
Ételtől estek le a lábukról tömegesen a gyerekek, szünetet rendeltek el

Az Index két olvasója is beszámolt arról, hogy több mint 130-an lettek rosszul csütörtökön a a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon. A hányásos-hasmenéses tünetek gyerekeknél, pedagógusoknál és időseknél is jelentkeztek. Egy idős ember kórházba is került. Az egyik olvasó elmondta, hogy tudomása szerint hétfőn közegészségügyi vizsgálat lesz. Valószínűleg a pénteki túrós tésztától vagy a csütörtöki vadastól lettek rosszul.

A LábatlaNEWS nevű helyi Facebook-csoportban is többen beszámoltak az esetről. A polgármester sajnálatát fejezte ki, jobbulást kívánt, ígérte, hogy tájékozódik, és ha többet tud, jelentkezik.

Az egyik óvodai intézményvezető posztja szerint a két érintett óvodában és a bölcsődében is szünetet rendeltek el hétfőn. A Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője viszont azt írta, náluk a megszokott rend szerint lesz oktatás, de a délutáni szakkörök és foglalkozások elmaradnak. Közétkeztetés is lesz, ezen többen csodálkoztak.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu