Egyéb

Epidurál nélkül szült hatkilós óriásbébit

6095 grammos újszülöttnek adott életet egy új-zélandi anyuka, ráadásul szinte teljesen természetesen, epidurális érzéstelenítés nélkül.
2019. Május 12.
Nicolina és a "kis" Tobias

A 33 éves Nicolina Newcombe már a terhessége alatt sejtette, hogy nagy babája lesz, mert akkora volt a hasa, mint egy ikres kismamának. Kisfia, Tobias azonban mindenkit, még a sokat látott orvosokat és szülésznőket is meglepte, mert több mint hat kilót nyomott. Ez az átlagos újszülött súlyának majdnem kétszerese.

Az anyuka ráadásul nem kért epidurális érzéstelenítést, csak egy kevés fájdalomcsillapítót kapott. A szülést túlhordás miatt megindították, és nem volt zökkenőmentes, mert a baba válla elakadt. “Mindenkit sokkolt, hogy milyen hatalmas volt, de engem csak érdekelt, hogy egészséges-e. Nem igazán érdekelt a súlya” – mondta Nicolina, aki szerint a baba mérete jó magyarázat lehet a nehéz terhességére. “Mindig volt valami bajom, folyton panaszkodtam, de csak az járt a fejemben, tényleg ennyire puhány lennék? Nagyon fájdalmas volt, amikor rugdosott, és állandóan nagyon fáradt voltam. Amikor megszületett, végre azt tudtam mondani, látjátok, nem én dramatizáltam túl!”

“Sem az újszülött pelenkák, sem az újszülött ruhák nem voltak jók rá. Egy méretet egyszerűen átugrott” – mondta az anyuka a NZ Herald-nak  , aki nem sejti, kitől örökölhette különleges méretét Tobias. “Sok óriásbébinél a terhességi cukorbetegség okozza a nagy születési súlyt, de nálunk minden teszt negatív lett.”

Annika Reid szülésznő (akinek magának is közel ötkilós kisbabája született) úgy nyilatkozott, valószínűleg soha többet nem fog olyan szülésnél közreműködni, ahol hatkilós babát segítenek a világra.

(via)

Ez is érdekelhet: