Gyerek

Egy pincérnő néhány szavas titkos üzenettel mentett meg egy bántalmazott kisfiút

Hősként ünnepelnek egy orlandói pincérnőt, mert megmentett egy bántalmazott kisfiút.
2021. Január 18.
Egy pincérnő néhány szavas titkos üzenettel mentett meg egy bántalmazott kisfiút (fotó: Getty Images)

Flavaine Carvalho pincérnőként dolgozik. Szilveszterkor egy család tért be az étterembe. A család minden tagjának rendeltek valamit enni, kivéve a 11 éves kisfiút. Amikor a pincérnő rákérdezett, hogy esetleg a kisfiúnak is rendelnének-e valamit, az apa azt mondta, ő majd otthon fog vacsorázni. A pincérnő közben azt is észrevette, hogy kisfiú arcán, a szemöldöke között, a szeménél és karján is zúzódások vannak. A pincérnő később úgy fogalmazott, hogy úgy érezte, valami nagy baj van és nem akarta, hogy a fiú segítség nélkül hagyja el az éttermet.

A pincérnő egy cetlire azt írta: “Szükséged van segítségre?” Úgy helyezkedett el, hogy a fiúval szemben álljon, de a szülőknek háttal. Amikor felmutatta a cetlit a fiúnak, ő bólintott. A pincérnő azonnal hívta a rendőrséget.

Miután a rendőrök kiérkeztek az étterembe, kikérdezték a fiút, aki elmondta, hogy nevelőapja bántalmazta. Azt is elmondta, hogy volt olyan, hogy megkötözték, felakasztották egy ajtóra, seprűvel ütötték és megbilincselték. Azt is elmondta, hogy büntetésként éheztették.

A rendőrség később sajtótájékoztatón közölte, hogy a fiút kórházba szállították, ahol zúzódásokat találtak az arcán és a karjain. A kisfiú kb. 9 kilóval kevesebb volt, mint amennyinek a kora alapján lennie kellett volna.

A rendőrség letartóztatta a fiú mostohaapját. A fiú édesanyja elismerte, hogy tudott a bántalmazásról, és nem tett semmit, ezért őt is letartóztatták. A családban egy kisebb, 4 éves gyermek is élt, bátyjával együtt kiemelték őket a családból.

Erin Lawler, nyomozó, a rendőrség sajtótájékoztatóján méltatta Flavaine Carvalho-t bátorsága és gyors reakciója miatt. “Amit ez a gyerek átélt, az kínzás” – fogalmazott a nyomozó, hozzátette, hogyha Carvalho nem cselekszik, akkor a fiú már nem sokáig maradt volna közöttünk.

(Cikk forrása: parents.com)