Gyerek

December 8-án nyílik a gyerekek oltási regisztrációja

December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt oltás Magyarországra. A szülők előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek.
2021. December 06.
December 8-án nyílik a gyerekek oltási regisztrációja (fotó: Getty Images)

December 8-án nyílik a gyerekek oltási regisztrációja, oltópontokon és rendelőkben is kaphatják majd a vakcinát –  írja a hvg.hu.

A tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik Magyarországra az 5-11 éveseknek szánt Pfizer oltás. A szülők előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak.

A hvg.hu birtokába került tájékoztató levél szerint a gyerekek beoltásának egyik helyszíne a kórházi oltópont lesz, ugyanakkor a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is beadhatják a Pfizer vakcinát. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A levélben az is szerepel, hogy a praxisokban előzetesen fel kell mérniük a házi gyermekorvosoknak, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni a szülők, mert a beérkező Pfizer-oltásokat az előzetes igényfelmérés alapján fogják szétosztani az országban.

Az Európai Gyógyszerügynökség november 25-én engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását az Európai Unióban. Új szállítmányok érkeznek az oltásból, mert a gyerekek kisebb dózist kapnak, mint a felnőttek.

Forrás: hvg.hu