Egyéb

Család és barátnők

Manapság már-már furcsának hat, amikor huszonéves barátnőnkről, régi csoporttársunkról kiderül, hogy hamarosan anyuka lesz. Talán kissé meg is ijedünk, mi lesz a barátsággal. Vajon ez a kapcsolat lazulását jelenti vagy csupán valami új van alakulóban?
2007. Július 04.

Család és barátnők

Az érzékeny bőr ápolásához pontosan ismernünk kell annak szükségleteit, és a különböző környezeti hatásokra adott reakcióit. Hiszen tudjuk, hogy a bababőr számtalan olyan új dolognak van kitéve, amivel még nem volt alkalma megbarátkozni.

A bőr megfelelő ápolásához tudjunk meg többet testünk legnagyobb kiterjedésű érzékszervéről!

A bőrnek nem abban merül ki a fontossága, hogy a testet borítja. Fontos érzékszerv, amely érzékenyen reagál a melegre és a hidegre, a fájdalomra és a simogatásra. Van azonban még egy fontos feladata: a védelem. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat mind jól el tudja látni, a bőrt megfelelően kell ápolnunk és óvnunk. A kímélő bőrápolás különösen az újszülöttek és a kisgyerekek esetében fontos.

Nézzük végig tetőtől-talpig, hogy mire lehet szüksége az érzékeny bababőrnek!

Család és barátnők

Kímélő Babasampon kamillával: kamilla és B3 vitamin tartalmának köszönhetően különleges gyengédséggel tisztítja a baba finom szálú haját és érzékeny fejbőrét. Szappanmentes formula, mely olyan gyengéd a baba szeméhez, mint a tiszta víz!

Olajos babafürdető: értékes búzacsíraolaj gondoskodik arról, hogy a baba bőre hosszantartóan védve legyen a kiszáradástól. Használatával a kipirosodott és irritált bőrfelület kellemetlen viszketése megszüntethető.

Család és barátnők

Soft & Care törlőkendő: a problémás és kipirosodott bababőr különlegesen gyengéd ápolást igényel tisztítás közben. A NIVEA Baby Soft & Care törlőkendőt természetes körömvirág-kivonatot tartalmazó krémmel itattuk át, így pillanatok alatt enyhíti a kellemetlen panaszokat, miközben a baba bőrét alaposan megtisztítja.

Végezetül néhány jó tanács fürdetéshez!A kisbabák rendkívül érzékenyek a hidegre, ezért a fürdőszobában mindig legyen 22-24 fok, a fürdővíz pedig legyen 37 fok körüli. Minél tovább éri víz a bőrt, annál több zsírt és nedvességet veszít, így a kisbaba lehetőleg ne töltsön 5-7 percnél több időt a vízben.

NIVEA Baby Termékkipróbálás!

Regisztráljon és próbálja ki Ön is ingyenesen a NIVEA Baby termékeit és ossza meg velünk tapasztalatait!

Forrás: HáziPatika.com