Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Burokban születni - Megelőzhető fejlődési rendellenességek (X)

Címkék:

mozaik

Szerző: Babaszoba.hu

1999. november 30.

Forrás: HáziPatika.com

Kismamaként sokat tehetünk születendő gyermekünk egészségéért a terhesség alatt, sőt már a fogantatás előtt is. Hogyan tudjuk megelőzni a fejlődési rendellenességeket? Erről beszélgettünk Prof. Czeizel Endre orvosgenetikussal és dr. Prikidánovit Emesével.

- A vitaminok a születendő kisbabák egészséges fejlődésében különleges szerepet töltenek be. A legújabb kutatások szerint bizonyos vitaminok képesek a hibás gének okozta fejlődési rendellenességek kivédésére - hívja fel a figyelmet Czeizel professzor úr. - Ezért fontos, hogy a magzatvédő vitaminok már a fogantatás pillanatában megfelelő mennyiségben jelen legyenek az anya szervezetében. A táplálékkal való bevitel azonban nehezen megvalósítható; például ahhoz, hogy a szükséges folát mennyiséget fedezni tudja a kismama, naponta 15 tányér spenótot kellene elfogyasztania. Nem gondolom, hogy ezt bárki szívesen megtenné nap mint nap.

- A terhesség alatt megnövekedett vitaminigényt és a pótlás nehézségét felismerve a kutatók kifejlesztették az Elevit multivitamin-kombinációt, amely kifejezetten a babát tervező, várandós, illetve szoptatós anyukák ásványi anyag- és vitaminszükségletét biztosítja - veszi át a szót dr. Prikidánovits Emese, a Bayer Hungária Kft. munkatársa.
- A magzatvédő multivitaminok összetétele nagyon fontos a készítmény hatása szempontjából. A vitaminok, ásványi anyagok egymás felszívódását, hatását jelentősen befolyásolhatják, ezért nem mindegy, hogyan és milyen mennyiségben kombináljuk azokat.
A terhesek esetében különösen fontos az összetett készítmények klinikai kipróbálása. Előfordul ugyanis, hogy egyes komponensek önmagukban ugyan nem befolyásolják a magzat fejlődését, viszont kombinációban már megjelenhetnek esetleges nemkívánatos mellékhatások.

Az Elevit magzatvédő multivitamin hatásosságát és biztonságos alkalmazását klinikai vizsgálatok is megerősítik - számol be a kutatásokról dr. Prikidánovits Emese. - Az Elevit hatékonyságát igazoló klinikai vizsgálatokat közel 10.000 magyar kismama bevonásával végezték. A vizsgálatok során az Elevit szedésével 92%-kal csökkent az idegrendszeri fejlődési rendellenességek előfordulása.
Fontos azonban, hogy az Elevit Pronatal N szedését a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni, hogy a szervezet raktárai feltöltődjenek a várandósság alatt szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Azért is lényeges, hogy még a fogantatás előtt megkezdjük a vitamin szedését, mert a súlyos fejlődési rendellenességek már a terhesség 15. napjától kialakulhatnak, amikor a kismama még nem is tudja, hogy várandós - hangsúlyozza dr. Prikidánovits Emese.

Az Elevit klinikailag tesztelt, egyedülálló kombinációja segíti a női szervezetet a terhességre való felkészülésben, védi a magzat egészségét, mivel megelőzheti az idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulását, és elősegíti a megfelelő tápanyag ellátottságot a terhesség és szoptatás alatt is. Hazánkban már több százezer kisbaba egészségéhez járult hozzá az elmúlt 10 évben. Mindezeknek köszönhetően lett az Elevit a kismamák által leggyakrabban választott magzatvédő multivitamin Magyarországon.

További információ a www.elevit.hu oldalon.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest, Alkotás utca 50.
A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések