Baba

Az anya hagyta, hogy a férje nevezze el a gyereküket, de most utálja a nevét

Az anyuka egy internetes fórumon osztotta meg a problémáját.
2022. Augusztus 20.
Fotó:  juanma hache/Getty Images

A nő leírta, hogy 2 gyerekük van a párjával, és mivel a fiúk nevét ő választotta, hagyta, hogy a lányukét az apa találja ki, de nagyon megbánta.

Mint írta, a kicsi négy hónapos, de még mindig nem sikerült megszoknia a nevét. A kislányt egyébként Indianak hívják. Próbálta sokszor hangosan mondogatni, hogy megszokja, és Indinek becézni, de annyira nem tud vele azonosulni, hogy legtöbbször inkább csak babának hívja.

A család és a barátok szerint ez egy remek név, de az anya legszívesebben megváltoztatná. A kicsi születésétől számított egy éven belül erre lenne is lehetősége, de egyrészt nem akar konfliktust az apával, másrészt a szülei is ellenzik és butaságnak tartják az ötletet.

A kommentelők közül sokan azt írták, hogy szerintük szép név az India, de többen kitértek arra is, hogy a nő a gyermek anyja, ha nem tud vele azonosulni, szerintük ne hallgasson másra, beszélje át az apával és változtassák meg.

Hasonló helyzetbe egyébként magyar házaspárok is kerülhetnek, ha nem beszélik meg előre, hogy mi legyen a baba neve. Ugyanis az India és az Indira itthon is elfogadott és anyakönyvezhető keresztnév kislányoknak.