Gyerek

Az ANYA magazin becélozta az Y-generációt is!

Lehetséges-e a printes hagyományokat az online tartalmi és vizuális elemekkel ötvözni? A Kismama magazin éves különszáma, az ANYA erre tesz komoly kísérletet: olyan modern magazint alkottak, mely az "anya szűrőjén" keresztül dolgozza fel a női témákat.
2019. Június 09.
Írd ide a képaláírást

A piacon szinte egyedülálló újítással jelentkező kiadvány a legfrissebb lapszámában a ma már szinte csak az interneten olvasó Y-generációt is becélozta, megalkotva ezzel egy könnyen fogyasztható XXI. századi modern magazint. A szerkesztőség nemcsak a tartalmat, hanem a struktúrát tekintve is szeretne innovatív lenni, ezzel is nyitni a folyton változó és fiatalodó olvasóközönség felé.

“A hazai női lappiacon ritka az a fajta tipográfia, amit az ANYA magazin legújabb számának tördelése során alkalmaztunk. Tudjuk, hogy az olvasóinknak nincs sok idejük hosszú, tömött szövegeket olvasni, valamint azzal is tisztában vagyunk, hogy a szemük hozzászokott az online tartalom fogyasztásához. Ez pedig nekünk azt jelenti, hogy a nagy alapossággal készített, szakértők által jóváhagyott szövegeket sok helyen megtörjük, olvasás közben vezetjük a szemet és merész illusztrációkat használunk”- nyilatkozta a magazin főszerkesztője, Vályi-Nagy Erika, kiemelve, hogy a céljuk újfajta vizuális élményt nyújtani az olvasóiknak, azoknak a fiatalos, jó humorú, érett hölgyeknek, akik régóta várnak már egy minőségi tartalommal, eredeti külsővel rendelkező kiadványra.

Az ANYA új rovatrendszerének kialakítása lehetővé teszi azt is, hogy az édesanyákat érdeklő legfontosabb témákat, például az okostelefonok családi használatát is érintsék. Ebben a lapszámban például generációkutató segít iránymutatást adni a Z-sek és az Alfák szüleinek, hogy miként állítsanak fel korlátokat, beszéljenek az álhírekről, valamint egy ismert gyerekvédelmi szakértő internetes családi házirendet is javasol. De szóba kerülnek az egyedülálló anyák és a társkeresési problémáik, illetve a szüleik dolgát igencsak megnehezítő szemforgató kamaszok, valamint azok a hölgyek is, akik szorongásukat állandó takarításban élik ki. A sok mély tartalom mellett van mód a női töltekezésre is: vajon hogyan szépül egy anyuka a reggeli rohanásban öt perc alatt, és mit vegyen fel a család a nyári esküvőre? Többek közt ez is kiderül az ANYA magazinból!