Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Aki túl sokat eszik, ráncosabb lesz?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 17. | Frissítve: 2017. február 18.

Forrás: Medipress

Az öregedés nem a bőrfelületen, hanem annál jóval mélyebben sejtszinten kezdődik. Ezért is fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, ugyanakkor szakemberek szerint akár a túl sok kalória is felgyorsíthatja az öregedési folyamatot.

Aki túl sokat eszik, ráncosabb lesz?

A szakemberek egereket vizsgáltak, és bebizonyosodott, hogy a kalóriabevitel csökkentése lassította az öregedést. A 35 százalékos kalóriacsökkentés hozzájárult ahhoz, hogy az egerek tovább éljenek, és lényegesen fiatalabbak maradjanak.
A Brigham Young University munkatársai két csoportra osztották az egereket, hogy megfigyeljék a kalóriafogyasztás szervezetükre gyakorolt hatását. Az egyik csoport korlátlan mennyiségű ételt kapott, míg a többiek esetében 35 százalékkal csökkentették a kalóriabevitelt.
Ez nagyjából annak felel meg emberi mércével mérve, mintha egy felnőtt férfi a napi ajánlott 2400 kalória helyett csak 1560 kalóriát venne magához, vagy a nő 2000 helyett csupán 1300-at.
A Molecular & Cellular Proteomics című szaklapban publikált anyag szerint a csökkentett kalóriabevitel hatására az eredmények impozánsak voltak: kevesebb ősz haj, karcsúbb és izmosabb test, puhább és egyenletesebb bőr, továbbá a betegségek is kisebb arányban jelentkeztek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések