Baba

A legjobb trükkök anyáktól anyáknak

Nincs még egy olyan jó feltaláló, mint egy kétségbeesett anya: olyan problémákat kell gyorsan, olcsón és minél egyszerűbben megoldani, amelyekről korábban nem is sejtettük, hogy léteznek.
2018. Február 17.
A kiürült dobozban elférnek a pelenkák és a váltás ruha is 

A The Bump.com című internetes oldal összegyűjtött néhány ötletet, melyek biztosan megkönnyíthetik egy-két anyuka vagy apuka életét!

Popsitörlő dobozából mini pelenkázókészlet

Elizabeth Rasco megelégelte, hogy semmi nem fér el a pelenkázótáskában, a ruhák összegyűrődhetnek, a pelusok szétszóródhatnak. Ezért a popsitörlőket azok dobozának tetejéhez rögzítette két erősebb gumival, így alattuk elférnek a pelenkák, sőt még egy váltás ruha is. Így a pelenkázáshoz szükséges eszközök sokkal kisebb helyet foglalnak, könnyen, egyszerűen fel lehet kapni a mini készletet, és attól sem kell tartani, hogy pont akkor nem találjuk a szükséges holmikat, amikor azok éppen kellenének.

Zuhanysapkát a babakocsi kerekére!

Katy Cox kétgyermekes anyuka kénytelen egy szőnyegpadlós előszobában tárolni a babakocsit, és megunta, hogy folyton takarítania kellett a kerekek után a sarat, homokot. Néhány olcsó zuhanysapkával azonban sikerült hatékonyan megoldania a helyzetet, így jóval kevesebbet kell a kosszal foglalkozni. A zuhanysapkás trükk akkor is beválhat, ha az autónk csomagtartójába kell a sáros, koszos kerekű babakocsit betenni!

Fürdőszobai tárolóból cumisüvegtartó

Egy pár száz forintos, falra akasztható fürdőszobai tárolóban nagyszerűen elférnek a cumisüvegek, kulacsok, csőrös poharak, az akasztókra pedig felsorakoztathatóak a cumik – ezzel a módszerrel szabadított fel jókora helyet a konyhaszekrényében Brooke McDaniel.

Kezeket a körre!

A legjobb trükkök anyáktól anyáknak

Egyszerű módszer, amivel biztonságban tudhatjuk a kicsiket a parkolóban

A lányos anyukák valószínűleg nagyon jól ismerik a Jégvarázs című mesefilmet, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy az Annának a hangját kölcsönző színésznőnek, Kristen Bellnek jó néhány okos gyermeknevelési ötlete van. Az Instagramon megosztott tipp szerint például úgy tanította meg a gyerekeit, hogy ne mozduljanak el mellőle a parkolókban, hogy a kezüket a tanksapkára kell tenniük. A kör alakú rész jól elkülöníthető az autón, és a kicsik hamar megszokják, hogy ott kell tartaniuk a kezüket, míg anya mást nem mond.

Hajszárítót a pocakra!

A hajszárító már jó néhány babát segített elaltatni, de egy ausztrál anyuka szerint a császáros kismamáknak is jó szolgálatot tehet. Mel Watts minden zuhanyozás után a hajszárítóval hideg levegőt fújt a sebre, így rövid idő alatt teljesen megszárította az érintett területet – ezzel pedig jelentősen lecsökkenthette annak a rizikóját, hogy a seb elfertőződjön!

Különleges jégkrém bébiknek

A fogzás sok szülőnek rémálom, de a hűvös rágcsálnivaló segíthet a babáknak. Bár lehet kapni speciális, lehűthető rágókát is, jobban járunk, ha anyatejből készítünk a kicsinek különleges jégkrémet! Tasia Blackwell a lefejt anyatejet jégnyalóka-készítő formába töltötte, lefagyasztotta, és ezzel kínálta a kisbabáját. Ezzel nemcsak a fájdalmakat enyhíthette a kicsi, de meg is uzsonnázott!Forrás (és még több szuper ötlet): The Bump.comEzt is érdemes elolvasni: