Gyerek

A gyerekek körében gyorsan terjed a fertőzés, az NNK szerint át kéne állni a digitális oktatásra

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint elég lenne, ha két hétre bezárnának az iskolák és indokolt lenne az üzletek nyitva tartását is korlátozni.
2021. Március 01.
Az NNK szerint át kéne állni a digitális oktatásra (fotó: Getty Images)

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a veszélyhelyzet miatt valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzésben is rendeljen digitális oktatást. Az operatív törzs szerint azonban még nem indokolt az iskolák bezárása, noha a járvány harmadik hulláma felfutóban van – írja az eduline.hu.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a HírTv műsorában elmondta, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, ezért megfontolandó lenne, hogy digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatos osztályok is. Galgóczi szerint elég lenne egy rövid időre átállni az online oktatásra. Az NNK járványügyi osztályvezetője azt is elmondta, hogy a járvány jelenlegi szakaszában indokolt lenne az üzletek nyitva tartását is korlátozni: meg kellene fontolni, hogy egy kéthetes periódusra csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, posták, bankok maradjanak nyitva.

Hétfőn Müller Cecília országos tisztifőorvos újságírói kérdésre válaszolva közölte, mérlegelik a digitális oktatásra való átállás lehetőségét. “Folyamatosan figyeljük az európai tendenciákkal összevetve is az adatokat. Nem zárhatjuk ki, hogy szükség lesz újabb járványügyi intézkedések bevezetésére”- közölte.

Forrás: eduline.hu