Terhesség

4 híresség, aki 40 év felett lett anyuka

Sokan vagyunk, akik a negyedik X-en túl éljük át az anyaság csodáját. A hírességek között is akadnak olyanok, akik 40 éves koruk után vállalták be az első babát, és nem is álltak meg ennyinél.
2021. Április 10.
Salma Hayek a Golden Globe-on Fotó: Getty Images

Az, hogy ki mennyi idősen adja a fejét a szülőségre, mindenkinek a magánügye, ezért azt firtatni, hogy ennek mi az oka, az egyik legnagyobb udvariatlanság a világon. A hírességek között van, aki nyíltan beszél a viszonylag késői gyermekvállalás okáról, mások viszont nem kötik a kíváncsiskodók orrára, hogy miért 40 felett szültek.

Kapcsolódó: Hogyan készüljünk a gyermekvállalásra 40 felett?

Salma Hayek 

A színésznő 40 évesen adott életet lányának, Valentina Paloma Pinaultnak. Férje, a Francois-Henri Pinault korábban Linda Evangelistaval folytatott viszonyt, aki 41 évesen hozta világra szerelmük gyümölcsét,  Augustin James Evangelistat. Salma Hayek egyáltalán nem bánta, hogy nem kapkodta el a gyermekvállalást, mindig is azt  hangoztatta, hogy szerinte így a kislányát sokkal megfontoltabb és érettebb anyaként nevelheti.

Lelki érettsége mellett a testi változásokról is kendőzetlen őszinteséggel beszélt: egy fürdőruhás képet osztott meg az Instagramon azokból az időkből, amikor még csak hírből ismerte az anyaságot. Határozottan kijelentette, hogy eszébe sem jutna visszaforgatni az idő kerekét: “Ilyen volt a derékbőségem a terhesség előtt. Most már közel sem ilyen, az életem viszont sokkal boldogabb.” Azt sem rejtette véka alá, hogy képtelen rendszeresen és kitartóan edzeni, és az egészséges táplálkozás sem áll hozzá olyan közel, mint kellene: “Imádom a vörösbort és a koktélokat. Néha lusta vagyok főzni, túl sok vele a macera.”

Francois Henri Pinault, Francois Pinault, Valentina Pinault és Salma Hayek

Fotó: Getty Images

Halle Berry

Az egykori Bond-lány két gyermeknek adott életet, kislánya, Nahla Ariela születésekor 42 éves volt, kisfiát, Maceo Robertet pedig 46 évesen hozta világra. A két gyermek két különböző apától született, akik enyhén szólva sem lettek barátok: csúnyán összeverekedtek, a dulakodást pedig az akkor 4 éves kislány is végignézte. Azt, hogy végül második gyermekével is várandós lett, igazi csodának tartotta, egy CNN-nek adott interjúban azt mondta, ez élete legnagyobb meglepetése.

Nahla Ariela és Halle Berry

Fotó: Getty Images)

Eva Longoria

A Született feleségek sztárja harmadik férje mellett, 43 évesen lett anya – párja, a nála 7 évvel idősebb José Baston három gyermeket hozott magával korábbi házasságából. Eva és José közös gyermeke, Santiago Enrique első fotóját a Hola! Usa magazin publikálta, melyben a szülők tudatták a nagyvilággal, hogy boldogságuk határtalan: “Rendkívül hálásak vagyunk ezért az áldásért” – mondták. 

Eva Longoria kisfiával

Fotó: Getty Images

Bár a negyedik ikszen túl babát vállaló anyukákat gyakran riogatják azzal, hogy nehezebben viselik majd a terhességet, és hogy nagy a kockázata annak, hogy baj lesz a babával, Eva Longoriát ez nem rettentette el. Egy terhesen adott interjúban azt mondta, alig várja, hogy karjában tarthassa a kisbabáját, s hogy kiderüljön, kire hasonlít majd. Kíváncsian várta, hogy lássák, mennyi hajjal jön világra, és hogy az idő múlásával kiderüljön, milyen személyiségvonásokat örökölt a kisfiúk. Lelkesen beszélt róla, hogy számolják a napokat a nagy találkozásig, de mesélt arról is, hogy a terhesség meglehetősen próbára teszi és kimeríti, ám minden nehézség ellenére áldott állapotként tekint rá.

Natalie Imbruglia

Az énekesnő nem titkolta, hogy kisfia orvosi segítséggel fogant. A 44 éves Natalie a hetedik hónapban járt, amikor várandósságát egy pocakos szelfivel kürtölte világgá az Instagramon: “Nem, nem egy dinnyét nyeltem le” – kezdte viccesen – “Őszre várom az első gyermekem. Akik ismernek, tudják, hogy régóta vágytam rá. Szerencsés vagyok, hogy egy spermadonornak és a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően valósággá válhatott. Erről nem beszélek többet nyilvánosan. Határtalan boldogsággal várom az új kalandot.”

Natalie Imbruglia

Fotó: Getty Images

Kisfia születéséről is az Instagramon számolt be: a képen egy apró babakéz látható, amihez azt írta “Üdv ezen a világon Max Valentine Imbruglia. Majd’ felrobban a szíve a szeretettől.” A tengernyi rajongó mellett olyan sztárok is gratuláltak az újdonsült anyukának, mint Kylie Minogue: “Isten hozott, Max. Gratulálok, Nat.” Anastacia és is osztozott Natalie örömében, és a babaköszöntőhöz hozzátette: “Egy rockmami vagy!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramonnatalie_imbruglia (@natalie_imbruglia) által megosztott bejegyzés

Hazai hírességek, akik negyvenen túl szültek:

  • Pásztor Anna 40 éves volt, amikor megszületett a kisfia, Benji, kislányát, Zoét pedig 42 évesen hozta világra.
  • Jakupcsek Gabriella két nagy fia után, 45 évesen egy kislánynak, Emma Rózának is életet adott
  • Szulák Andrea 43 évesen lett anyuka, kislánya, akit már nagyon vártak, a Rozina nevet kapta
  • Gryllus Dorka 47 évesen lépte át másodszor a szülőszoba küszöbét, Soma nevű kisfia után megszületett Áron nevű kisfia.