Kisgyerek

Külföldi nyaraláson vette be anyukája gyógyszereit az 1 éves, helikopterrel vitték kórházba

A család az olasz tengerparton szeretett volna kikapcsolódni, ám a nyaralás nem várt, gyomormosással végződő fordulatot vett.
2023. Június 09.
Kisgyerek kezében lévő gyógyszer

A német szülőpár a közismert nyaralóhelyen, Bibione napsütötte partjain vakációzott. Hétfő este a jól megszokott módon megvacsoráztak az apartmanjukban, az anyuka pedig szerette volna bevenni a krónikus betegségére szedett gyógyszereit, amiknek csak a hűlt helyét találta.

Mikor tudatosult benne, hogy az épp 1 éves lányuk vette be a tablettákat, azonnal értesítette a férjét és először „házilag” próbálták meg orvosolni a problémát. Amikor látták, hogy nem járnak sikerrel, riasztották a mentőket, az események pedig innentől kezdve felgyorsultak.

A családhoz egy rohamkocsi érkezett, ami kórházba szállította a gyermeket, ahol már várt rájuk egy mentőhelikopter, amivel azután 15 perc alatt a vicenzai kórházba vitték a kicsit és a szüleit. 

Itt már készen állt a fogadására egy orvoscsapat, akinek versenyt kellett futnia az idővel: gyorsan gyomornosást hajtottak végre a babán és további vizsgálatoknak vetették alá. Kiderült, hogy időben cselekedtek, így csak pár napos megfigyelést rendeltek el, egyéb beavatkozásokra nem volt szükség.

A kislány szerencsére jól van, a szülei ijedtsége azonban továbbra is tart. Ezt a nyaralást biztosan soha nem fogják elfelejteni és mostantól a korábbinál is körültekintőbben tárolják majd az orvosságaikat!

Forrás: Via, Fotó: Getty Images