Kisgyerek

Zenés beavató foglalkozások kicsiknek a Zeneakadémián

Tavasszal még négy alkalommal tartanak kiscsoportos zenés beavató foglakozásokat 6-10 éves gyerekek számára a Zeneakadémián.
2014. Február 26.

A jövő zenei közönségének felépítését célzó “Liszt-kukacok Akadémiája” partnere a LEGO Hungária Kft., amelynek köszönhetően felépült LEGO kockákból a Zeneakadémia élethű mása.

A Liszt-kukacok Akadémiája programsorozat játékos módon ismereti meg a gyermeket a zenével, bevezetést nyújt számukra a különféle hangszerek és zenei formák világába, s a kiállított LEGO kockákból felépített élethű Zeneakadémia épületével még szórakoztatóbbá válik a barangolás a zene világában.

Zenés beavató foglalkozások kicsiknek a Zeneakadémián

Dóczy Balázs hivatalos LEGO építő, húszezer kockából, 120 óra alatt építette fel a méretarányos Zeneakadémiát, amelyet március 15-től egy hónapon keresztül a nagyközönség is megtekinthet a Liszt Ferenc téri épületben. A LEGO Zeneakadémia nem puszta kiállítási tárgy, hiszen a heti rendszerességű foglalkozásokon a gyerekek játszhatnak vele. Berendezhetik LEGO minifigurákkal a Nagyterem színpadát, LEGO szimfonikus zenekart, vonósnégyest vagy éppen fúvósötöst alakíthatnak, így játék közben ismerik meg a hangverseny intézményének működését.

Az együttműködésnek szimbolikus üzenete is van, hiszen mind a LEGO, mind a Zeneakadémia számára meghatározóan fontos elvek a precizitás és a kreativitás. Alkotókedvünk és fantáziánk kiteljesítése éppannyira fontos egy zenemű komponálásánál, mint egy LEGO épület megépítésénél.

A kiscsoportos “Liszt-kukac” foglalkozásokat 2014 tavaszán további négy alkalommal rendezik meg, március 22-én, április 12-én, május 10-én és május 24-én, mindig szombaton 10 órakor. A jegyeket kizárólag személyesen, a Zeneakadémia Koncertközpont jegypénztárában lehet megvásárolni. A szülők részére nem, csak a foglalkozásokon részvevő gyermekek számára váltandó belépő. A foglalkozáson csak a gyerekek vehetnek részt.