Baba

Béranya hordta ki a 68 éves színésznő babáját, aki valójában az unokája

Példátlan eset: béranyával hordatta ki saját unokáját egy spanyol tévésztár.
2023. Április 06.
obregón ana
Fotó: Getty

Mintha csak egy szappanopera folytatódna a hatvannyolc éves tévés színésznő, a spanyol Ana Obregón életében.

Az egész ország megdöbbent már azon is, hogy elárulta: béranyától született gyermeke az Egyesült Államokban. Az pedig már szinte hihetetlen, hogy a baba valójában nem a lánya, hanem az unokája, mivel a biológiai édesapa a sztár fia, aki még huszonhét éves korában hunyt el rákbetegségben – írja a BBC.

A nő ügyelt arra, hogy minden törvényes legyen, hiszen ő rendelkezhetett fia örökítőanyagával, béranyát fogadni sem törvényellenes, és mivel a szülés külföldön történt, szabályosan örökbe fogadhatja a gyermeket. Mint nyilatkozta az Hola! magazinnak, a döntés nem lett volna fia ellenére sem: “Ez volt Aless utolsó kívánsága, hogy saját gyermeke születhessen” – mondta a fia halála előtt egy héttel folytatott beszélgetésről. 

Aless Lequio 2020-as halála előtt spermájának mintáját lefagyasztották és New Yorkban tárolták. A kisbabát hordozó anya egy kubai származású nő, aki Floridában él. 

Annak ellenére, hogy „papíron” rendben van a dolog, sokak szerint erősen aggályos etikailag, hogy valaki tetszés szerint értelmezi egy másik ember végrendeletét. Obregón azonba „abszurdnak” tartja a baba születése körüli vihart, és azzal érvel, hogy a béranyaság az asszisztált reprodukció egyik megszokott formája, amely Spanyolországon kívül a világ nagy részén legális. Mint hangsúlyozza, bár ő biológiailag nagyszülője a kislánynak, jogilag az édesanyja. 

Az Ana Sandra nevű babát a spanyol konzulátuson regisztrálják, mielőtt Madridba repülnének, magyarázta Ana Obregón, és nem hajlandó kizárni azt sem, hogy unokáját testvérrel ajándékozza meg.  

Érdekes eset, az biztos…

Forrás: BBC