Baba

Gyerekszáj – Ilonka mondásai

Ugye ti is gyűjtitek a gyerekek legjobb mondásait? Mi most a mindig vidám Ilonkáét tesszük közre.
2013. Január 05.

Ilonka (6 éves)

Tárgyi emlék

– Mama, nekem volt cumim? ¬ kérdezi Ilus.

– Nem, se neked, se a testvéreidnek nem volt, bármikor szopizhattatok – válaszolom neki.

– Tudom, nekem csak fogdögönyöző buzogányom volt – mosolyog Ilus, és máris követeli, így hatévesen, hogy kapjam elő a fogdögönyözőt, és adjam oda játszani. Sajnálkozva közlöm, hogy már rég kidobtam, miért is kellett volna tartogatnom?

– Hogy legyen valami emlékem a gyerekkoromról…

Milyen apák lesznek a tesókból?

Ilussal arról beszélgetünk, hogy a lányokból majd anyák, a fiúkból apák lesznek. Mondom Ilusnak, hogy próbáljuk elképzelni, milyenek lesznek a bátyjai (Matyi 22, Kristóf 19, Füli 14) apaként.

– Szerinted, Ilus? Kit a legkönnyebb apaként elképzelni? Ki a legapább?

Erre Ilus: – Matyi. Mert ő nagy, és szakálla van, olyan hosszú, mint a Mikulásnak. Nem, inkább Füli, mert ő hasonlít legjobban Papára, mert mindig puszit ad, ha hazajön. Nem! Inkább Kiku, mert ő mindig hoz nekem ajándékot, például karkötőt!

Egyértelmű szereposztás

Szerepjátékra készülünk, most kedvenc könyve, „Amikor Findusz kicsi volt, és eltűnt” alapján. Megkérdezi tőlem előzékenyen:

– Te a Pettson leszel vagy a Findusz? A Findusz már foglalt…

Forró nyomon

Ilonka kedvenc játékai közé tartozik egy műanyag Csizmás Kandúr és Puhapracli figura. Éppen azt játssza, hogy Puhamancsnak bemutatkozik a mókuscsalád. Erre Puhamancs: – Ismerlek már benneteket! Csizmás lefényképezett benneteket a macskás telefonjával, láttam a képeteket a Facebookon!