Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Sütőtökös rizottó

   

A dietetikus véleménye:

Kalciumban, B-vitaminokban és C-vitaminban gazdag ebéd! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • kb. 3-4 cm-es sütőtök darab
  • 1 marék rizs
  • 1 kk. petrezselyemzöld (friss vagy szárított)
  • 1 kk. szárított bazsalikom
  • fél lilahagyma
  • 1 tk. étolaj
  • ivóvíz
  • 30 ml kész babatej vagy tehéntej
  • 1 gyufásskatulya méretű trappista sajt (reszelve)

Elkészítés:

A sütőtököt hámozás után apró kockákra darabolom, és kevés vízben puhára párolom. A párolás utolsó 1-2 percében szórok rá bazsalikomot és petrezselyemzöldet. A lilahagymát megpucolom, feldarabolom, és az olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a rizst, megpárolom, majd felengedem vízzel. Addig főzöm így, amíg majdnem teljesen puha lesz, ekkor hozzáöntöm a petrezselymes-bazsalikomos sütőtököt. Pár percig lassú tűzön együtt főzöm őket, majd a tűzről levéve hozzáöntöm a tejet és az egészet jól összekeverem. Tálaláskor megszórom reszelt sajttal. Finom, színes, édeskés ebéd, jó étvágyat!

Tetszett a recept? Értékeld!

(53 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések