Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Meggyszósz pirított darával

   

A dietetikus véleménye:

Azt hiszem, nincs olyan közöttünk, aki ne szerette volna gyerekkorában ezt az ételt. Különösebben nem értékes, de finom, és az édes-sós ízek összhangja miatt szívesen eszi minden kisgyermek.

Hozzávalók:

  • 25dkg meggy/kimagozva, 6evőkanál cukor, pici fahéj,só,szegfűszeg 1citrom héja, fél csomag epres főzőpuding, 3evőkanál tej, búzadara,2evőkanál olaj, víz

Elkészítés:

A meggyet felfőzöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a citrom héját,sót (nagyon picit), cukrot, szegfűszeget, fahéjat. A pudingport elkeverem 3 evőkanál tejjel, és ezzel sűrítem a mártást. A búzadarát megpirítom az olajon, felöntöm egy kevés vízzel, teszek bele pici sót, és addig főzzöm, míg morzsás lesz. A kihűlt meggyszósz mellé tálalom.

Tetszett a recept? Értékeld!

(173 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések