Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Harcsa fűszeres burgonyával

   

A dietetikus véleménye:

A hal értékes esszenciális zsírsavakat és teljes értékű fehérjét tartalmaz, ezért remek bébiétel készíthető belőle. Nagy körültekintést igényel, hogy ne maradjon benne szálka.

Hozzávalók:

  • 1 szelet afrikai harcsa (lehet másféle hal is, ezt azért kedvelem különösen, mert nincs az a jellegzetes halíze, amit sok baba nem kedvel, és nagyon kevés benne a szálka)
  • 2 szem burgonya
  • friss zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, petrezselyem stb.
  • fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • citromlé

Elkészítés:

A halszeletet enyhén sózom, és citromlével valamint olívaolajjal pácolom min. 20 percig. A pácolás után kevés vajon v. olívaolajon teflonserpenyőben fedő alatt puhára párolom a halat. Közben a burgonyát meghámozom, apró kockára vágom. Egy edénybe rakom, hozzáadom a fokhagymát és kevés sóval puhára főzöm. Ha puha a krumpli, ráhintem a friss zöldfűszereket, kevés vajat v. olívaolajat öntök rá, és összeforgatom. Néhány percig fedő alatt pihentetem, hogy a fűszerek kiadhassák aromájukat. E közben az átpárolt halat kiszálkázom, és összekeverem a fűszeres burgonyával.

Tetszett a recept? Értékeld!

(59 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések