Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Anyatejes spenót (NEM pürített)

   

A dietetikus véleménye:

Kalciumban és vasban gazdag finomság, amit a babák az anyatej miatt szívesen fogyasztanak.

Hozzávalók:

  • 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 150 ml anyatej

Elkészítés:

0 - ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit kitépjük, forró-lobogó vízbe dobjuk és öt percig forraljuk, majd egy vágódeszkán apróra metéljük. Ha fagyasztott spenótot vettünk, akkor fagyott állapotban kisebb kockákra feldaraboljuk, előfőzni nem szükséges. 1 - a lisztből és az olajból rántást készítünk: egy lábasban az olajhoz keverjük a lisztet, és halványpirosra pirítjuk. A lábast lehúzzuk a lángról. 2 - a rántásba tesszük a spenótot, jól megkeverjük, majd felöntjük a tejjel. 3 - sűrűn kevergetve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a spenót elolvad a fakanálon.

Tetszett a recept? Értékeld!

(69 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések