Terhesség

Vészes hányás – Olvasóink tippjei segíthetnek

Mit tapasztaltatok a terhességi vészes hányásról? Kell-e vele számolni legközelebb is? Tudtok valamit, ami enyhíti a bajt? - kérdezte Kitti olvasóinkat.
2011. Október 10.

Semmi sem használt

Az első babánál semmi sem maradt meg bennem, szinte csoda, hogy nem kerültem kórházba. A végén már járni is alig tudtam, annyira legyengültem. Nekem ez ellen semmi sem használt. Most viszont talán egy kezemen össze tudom számolni, összesen hányszor hánytam. Remekül vagyok szerencsére, csak apróbb panaszaim vannak olykor, mint a fáradékonyság és a gyomorégés. Szóval fel a fejjel, hiszen minden terhesség más.

Celesztina

Dupla buborék

Érdekes módon rajtam és több mamatársamon a hideg szénsavas italok segítettek átmenetileg. Nekem csak a kóla vált be, más a gyömbérre, megint más a szénsavas narancslékre esküszik. Az ásványvíz nem jó!

Klári

Angolosoknak

Nézd meg a www.hyperemesis.org oldalt a neten. Nem mintha az amerikaiak már tudnák a vészes hányás okát és gyógymódját, de sok ötletet kaphatsz! Van ott egy kérdőív is, annak kitöltésével segítheted a kutatást. Hátha a lányodnak már többet tudnak mondani erről!

Anett

Háromféle

Nekem az első terhességemnél egy hétre be kellett feküdnöm a kórházba vészes hányás miatt. Infúzió, pihenés. Utána is volt hányinger, de idővel elmúlt. Három év múlva a második terhességemnél volt igazán vészes. Ekkor három hétig lábadoztam a kórházban. Kétnaponta kaptam infúziót. A kórházi időszak alatt szoktam rá a kefirre. Azelőtt sosem ettem ilyet, de a lényeg, hogy megnyugtatta a gyomromat, így lassacskán abbamaradt a hányás is. Most a harmadikat várom, nyoma sincs hányásnak.

Ildi

Táp

Az orvosom javasolt egy speciális, gyorsan felszívódó tápszert, hivatalosan „gyógyital” néven fut. Ezt is kihánytam ugyan, de amíg bent maradt, addig felszívódott valamennyi, nem fogytam csontvázra. Ma már gyümölcsízű joghurt is van ebben a termékcsaládban.

Enikő

Ne küzdj!

Ha hánynod kell, add ki magadból. Gondolj arra, hogy a terhesség nem tart örökké.

Vera

A magyar csoda

Hideg Unicum egy kávéskanállal. Naponta többször. Remélem, időben szóltam!

Timi

Ezek is hasznosak lesznek:

  • A terhességi rosszullétről
  • Egy émelygős nap története
  • Az első harmad
  • Ezt öntsd a bögrédbe!
  • Forrás: Kismama magazin