Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Terhesség: ezért fontos számolni a rúgásokat

2017. január 12.

Forrás: babaszoba.hu

Talán nem is gondolnád elsőre, de amellett, hogy egyszerre mókás, meditatív és kellemes időtöltés, hasznos is számolnod babád mozgásait. Az így kialakult kapocs ugyanis nem csupán a te lelkednek tesz jót, de sok múlhat rajta.

Ezért fontos, hogy számold a rúgásokat


Egyes kutatások szerint párhuzamot lehet vonni a születendő gyermek mozgását - leginkább a rugdosását - figyelés és a halvaszületések száma között, ezért érdemes már a 28. hét utáni mozgolódásokra nagyobb figyelmet fordítani - írja a Fit Pregnancy.

Hogy számoljunk helyesen?

A legjobb akkor végezni a számlálást, amikor a legaktívabb a pici, ez jellemzően egy könnyed étel, vagy rágcsálni való elfogyasztása után szokott lenni. Miután meggyőződtünk róla, hogy babánk ébren van, üljünk fel, vagy feküdjünk oldalra és kezdjük számolni a mozgásokat.
A forgások, fordulások, csavargások, gurulások, mind-mind számítanak, a csuklás viszont nem. Jegyezzük fel, hány percbe telik a babának 10 mozdulatot megtennie, sőt a módszert népszerűsítő egyik alapítvány, a First Candle oldaláról egy táblázatot is letölthetünk, amibe feljegyezhetjük az eredményeket.
A mérés általában 10-15 percig tart, de nem ritka a hosszabb megfigyelés sem és persze azt sem árt szem előtt tartani, hogy a terhesség előrehaladtával a babának egyre kevesebb tere lesz mozogni.
Ha azonban a teszt elvégzése meghaladja a két órát, érdemes lehet felkeresni a nőgyógyászunkat és ellenőriztetni a pici szívverését. Az ultrahangos vizsgálat minden bizonnyal választ ad kérdéseinkre.

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések