Terhesség

Sztárok is megosztották élményeiket a szülésznői konferencián

Május 14-16. között a Dél-pesti Kórház Szülészeti Osztálya rendezte az éves Országos Szülésznői Konferenciát. A Dél-pestit választó anyukák között Jakupcsek Gabriella, és Sági Szilárd (kedvesével Soós Szilviával) is beszámolt tapasztalatairól.
2015. Május 19.

Az elmúlt időszakban, főleg 2014 nyarán sok változás történt a szülésznői tevékenységben. 2014. július elsejétől jogszabály írja elő, hogy a szülésznők hivatásukat kibővült kompetenciájuknak megfelelően gyakorolhatják, és a patológiamentes szülések vezetése mellett szövődménymentes terhesgondozást is végezhetnek.

Az önálló tevékenységgel, gondolkozásmenettel párhuzamosan megnő a felelősség, így sokak nagy feladat elé néznek, számos kérdés merül fel. A XXIII. Országos Szülésznői Konferenciát ezek tükrében rendezték meg, ahol számos aktualitásra keresték a választ, és fontos kérdéseket, problémaköröket vitattak meg. A tudományos program keretében több hazai ismert szakember tartott előadást, de kifejezett cél volt az is, hogy minél több szerepeljen, ossza meg szakmai tapasztalatát, tudását mindenkivel, ezzel segítve a szakma fellendülését, a hivatás legmagasabb szintű művelését. Emellett újdonságként egy külön szekciót biztosítottak a szervezők azoknak, akik poszterrel kívántak szerepelni a konferencián.

Csütörtök délután egy jó hangulatú beszélgetéssel indult a program, ahol a Dél-pestit választó édesanyák (köztük Jakupcsek Gabriella és Sági Szilárd kedvese, Soós Szilvia) osztották meg gondolataikat, emlékeiket.

Sági Szilárd is mesélt élményeiről

Pénteken az ünnepélyes megnyitó keretében átadásra kerültek a tiszteletbeli szülésznői díjak is, amelyeket Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznői Szekciójának elnöke adott át. A kitüntető címeket prof. dr. Ács Nándor, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, illetve Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke kapták.