Terhesség

Legyél te is szexi kismama!

Csillogó tekintet, érzéki hajkorona, ragyogó bőr - a megváltozott hormonműködés csalhatatlan jelei!
2007. Szeptember 06.

Ragyogó bőr

A ragyogó, egészséges arcbőr érdekében még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hidratálására, mint várandósság előtt. Ne bízzuk a véletlenre a megfelelő krém kiválasztását. Az A-vitamint tartalmazó krémek nem ajánlottak, viszont a C-vitaminban gazdagok ilyenkor különösen alkalmasak az intenzív hidratálásra. Tovább növelhetjük a krém hatását, ha a hűtőszekrényben tároljuk, a hideg hidratáló még jobban frissíti a bőrt.

Az önbarnító krémektől célszerű tartózkodni, mivel azok összetevői izgathatják a bőrt. Ha mégis szeretnénk felidézni ragyogó, napbarnított nyári színünket, bronzos arcpirosítót vagy púdert használjunk. A természetes barnaságot úgy utánozhatjuk, hogy arccsontunkat és az állunk környékét emeljük ki.

Érzéki hajkorona

A megváltozott hormonműködés a legtöbb kismama haját dúsabbá, csillogóbbá varázsolja. A vékony, zsíros hajú nők érzékelik talán leginkább a látványos változást, mivel a magas ösztrogénszint jóformán teljesen megszünteti a haj zsírosodását. Ritkán előfordulhat, hogy a haj túl száraz lesz. Ezt erőteljes kondicionáló pakolással viszonylag könnyen lehet orvosolni.

A helyes táplálkozás is sokat segíthet, hogy erősebb legyen a hajunk. Különösen ajánlott a vasban gazdag spenót, a lencse, olajos halak, valamint az avokádó fogyasztása.

Csillogó tekintet

Hogyan lehet csillogó tekintete a kismamának, amikor hányinger, fáradtság gyötri? A megnövekedett véráramlást és vízvisszatartást ugyan okolhatjuk a duzzadt, táskás szemekért, de az eredménnyel nem szívesen szembesülünk a tükörben. Semmi baj, van megoldás. A leghatásosabb a pihenés, alvás. Ez persze nem mindig megoldható. Ilyenkor vékonyra szelt uborkából készült pakolással nyugtassuk a fáradt szemet.

Ha kicsivel több időt is tudunk szánni a szemkörnyék ápolására, pihentetésére, íme egy bevált módszer: két frissen leforrázott kamillatea filterét tegyük a hűtőbe, majd amikor már kihűlt, üljünk a lakás legkényelmesebb karosszékébe és helyezzük a filtereket a szemünkre. Öt perc nyugodt pihenés a filterekkel, és a hatás látványos lesz.

Bársonyos kéz

A száraz, duzzadt kéz megérdemli, hogy kényeztessük. Kenjük be hidratáló kézkrémmel naponta többször. Mosogatáskor gumikesztyűvel védjük, kíméljük a kezünket. A kéz és láb megduzzadása a terhesség alatt a hormonok és a vízvisszatartás miatt nagyon gyakori jelenség, de feltétlenül érdemes figyelmet fordítani rá, mert előfordulhat, hogy ezek a magas vérnyomás tünetei.

Erős, ápolt körmök

Sokaknak jó hír, hogy a körmök megerősödhetnek, és a szokásosnál gyorsabban nőhetnek a kilenc hónap során. A tiszta, szép köröm az ápolt külső fontos része, ne feledkezzünk meg erről sem.

Szép, selymes láb

Testradíros kezelés, fürdés közben pedig egy kellemes masszázs: ez a legkevesebb, amit a fáradt láb megérdemel.

Az erős kémiai anyagokat tartalmazó szőrtelenítő krém helyett gyantát is használhatunk, de a bőr ilyenkor érzékeny, a “beavatkozást” a szokásosnál is fájdalmasabbnak érezhetjük. Ha a borotvát választottuk, borotválás után nyugtassuk a lábbőrt hidratáló testápolókrémmel. A lábfejek bedörzsölése, masszírozása is frissít és nyugtat. A bőrradír után használjunk mandulaolajt.

Gyönyörűen gömbölyödő, csíkok nélküli pocak, feszes combok

A terhességi csíkok kialakulásának esélyét csökkenthetjük, ha naponta többször bekenjük a hasat, a combokat és a derék környékét. A kismama a patikákban és illatszerboltokban erre a célra kidolgozott kiváló krémek közül válogathat.

Az aromaterápia a testet és a lelket egyaránt kényezteti. A mandarinolaj kifejezetten a terhességi csíkok megelőzénosében segít. Egy kis levendulaolajjal összekeverve este is fel lehet kenni. Ez egyben a kellemes, nyugodt alvást is elősegíti. Van, aki érzékeny az aromás olajokra, ezért érdemes először kisebb bőrfelületen kipróbálni ezeket az anyagokat!

A krémek és olajok napi használata mellett nagy hangsúlyt kell helyezni a mozgásra is. A megerőltető, intenzív torna helyett a várandóság alatt célszerű másfelé is tájékozódni. A jóga és pilates nagy népszerűségnek örvendő kíméletes, ugyanakkor nagyon hatásos módszer.

A legszexibb kismama!

Mi teszi vonzóvá a kismamát? A magabiztosság, boldogság és elégedettség. Ettől lesz sugárzóan szép és ellenállhatatlan. Legyünk büszkék kerekedő pocakunkra, legyen az a kilenc hónap a testünk ünnepe is!

Ezeket is olvasd el :

  • Szépségápolás és várandósság – Mit szabad és mit nem?
  • Körömfestés terhesség alatt
  • Szépség és várandósság
  • Nyolc zavarba ejtő terhességi probléma
  • Forrás: Kismama magazin