Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

2013. június 22. | Frissítve: 2016. február 16.

Forrás: babaszoba.hu

Mindig jól esik egy finom, könnyű gyümölcsdesszert. Külön öröm, hogy pár perc alatt elkészíthető.

Áfonyás joghurtkocsonya

Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 deci sűrű, vaníliás szójajoghurt
  • 10 deka szétnyomkodott áfonya
  • egy evőkanál gyümölcscukor(fruktóz)
  • 3 deci növényi tejszín habbá verve
  • egy evőkanál zselatin

  • A joghurthoz hozzáadjuk az áfonyát és a fruktózt, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. A zselatint felfőzzük nagyjából fél deci vízben, majd pár percnyi kevergetés mellett hűlni hagyjuk.

    Mielőtt megdermedne, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthabhoz. Kis tálkákba öntjük, és két órát állni hagyjuk a hűtőben.

    Az áfonya élharcos a toxinok elleni küzdelemben, fogyaszd bátran!


    Tápanyagtartalom 1 főre:
    Kalória: 195 kcal
    Fehérje: 3 g
    Zsír: 6 g

    További finom gyümölcsös receptek:
  • Kétszínű babadesszert
  • Ricottás eperdesszert
  • Gyümölcsös finomságok
  • Banános-zabpelyhes muffin
  • Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

    Legjobb cikkeink a témában

    Hozzászólások

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések