Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

2013. június 22. | Frissítve: 2016. február 16.

Forrás: babaszoba.hu

Mindig jól esik egy finom, könnyű gyümölcsdesszert. Külön öröm, hogy pár perc alatt elkészíthető.

Áfonyás joghurtkocsonya

Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 deci sűrű, vaníliás szójajoghurt
  • 10 deka szétnyomkodott áfonya
  • egy evőkanál gyümölcscukor(fruktóz)
  • 3 deci növényi tejszín habbá verve
  • egy evőkanál zselatin

  • A joghurthoz hozzáadjuk az áfonyát és a fruktózt, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. A zselatint felfőzzük nagyjából fél deci vízben, majd pár percnyi kevergetés mellett hűlni hagyjuk.

    Mielőtt megdermedne, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthabhoz. Kis tálkákba öntjük, és két órát állni hagyjuk a hűtőben.

    Az áfonya élharcos a toxinok elleni küzdelemben, fogyaszd bátran!


    Tápanyagtartalom 1 főre:
    Kalória: 195 kcal
    Fehérje: 3 g
    Zsír: 6 g

    További finom gyümölcsös receptek:
  • Kétszínű babadesszert
  • Ricottás eperdesszert
  • Gyümölcsös finomságok
  • Banános-zabpelyhes muffin
  • Hozzászólások

    Ezért kezdd a mikrotápanyag-pótlást már teherbe esés előtt (X)

    Az, hogy minden anya óvja babáját a születése után, magától értetődő. Az viszont már kevésbé köztudott, milyen fontos már az első néhány hétben segíteni az embrió fejlődését.

    LEGO Duplo Nyereményjáték

    Játssz velünk, válaszolj helyesen néhány kérdésre és nyerd meg a Lego Duplo nyereménycsomagok egyikét.

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések