Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

2013. június 22. | Frissítve: 2017. június 6.

Forrás: babaszoba.hu

Mindig jól esik egy finom, könnyű gyümölcsdesszert. Külön öröm, hogy pár perc alatt elkészíthető.

Az áfonya élharcos a toxinok elleni küzdelemben, fogyaszd bátran!

Áfonyás joghurtkocsonya

Elkészítési idő: 20 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 deci sűrű, vaníliás szójajoghurt
- 10 deka szétnyomkodott áfonya
- egy evőkanál gyümölcscukor (fruktóz)
- 3 deci növényi tejszín habbá verve
- egy evőkanál zselatin
A joghurthoz hozzáadjuk az áfonyát és a fruktózt, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. A zselatint felfőzzük nagyjából fél deci vízben, majd pár percnyi kevergetés mellett hűlni hagyjuk.
Mielőtt megdermedne, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthabhoz. Kis tálkákba öntjük, és két órát állni hagyjuk a hűtőben.
Tápanyagtartalom 1 főre:
Kalória: 195 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 6 g

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések