Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Folsavdömping kismamáknak: spenótos cukkini tésztával

Szerző: W. Ungváry Renáta

2012. május 14. | Frissítve: 2016. augusztus 31.

Forrás: babaszoba.hu

Használd ki, hogy most minden zölden virít, és sokat süt a nap! Töltsd fel szervezeted vitaminraktárait tudatos nyersanyag-válogatással! Ezzel a különlegesen finom fogással a benned növekvő babát is kényezteted, nem csak az ízlelőbimbóidat.


Spenótos cukkini tésztával

Hozzávalók egy személynek:
1 körülbelül 2 dekás cukkini
2 deka friss spenót
1 maréknyi madársaláta
5 deka spenótos száraz durumbúza spagettitészta
2 evőkanál pesztó (készen is kapható)
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 kis gerezd fokhagyma
1 teáskanál vaj
só, őrölt bors, késhegynyi római kömény
Vágd fél centi vastag karikákra a cukkinit, és pirítsd meg fél teáskanál vajon. Közben főzd meg a tésztát, majd keverd össze a pesztóval, és tedd félre.
A megmosott, lecsepegtetett spenótleveket pirítsd meg hirtelen a maradék vajon. Sózd meg egy kicsit, szórd meg őrölt római köménnyel, és nyomd rá fokhagymanyomóval a fokhagymát. Vedd le a tűzről, még forrón keverd össze a megmosott, lecsepegtetett madársalátával. Rendezd el egy tányéron a cukkinikarikákat, halmozd rá a madársalátás spenótleveleket, majd ültesd a tetejére a villával csinosan feltekert tésztakupacot. Szórd meg parmezánnal, és már fogyaszthatod is!
Apró, de hasznos trükkök:
1. A zöld leveles zöldségek folsavtartalmát akkor kíméled meg leginkább, ha csak rövid ideig vagy egyáltalán nem hevíted a leveleket. A gyors átpirítás és a madársaláta lényegében nyers elfogyasztása növeli a vitaminbeviteledet.
2. A fokhagyma íze és értékes hatóanyagai nem vesznek kárba, ha a főzés legutolsó szakaszában kevered az ételbe, amit nem sütsz, főzöl tovább. Ha kellemetlennek találod az illatát, kapj be utána egy mentolos rágót.
3. Házi pesztóreceptet a Megújulás szülés után című szakácskönyvben találsz.

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések