Terhesség

Étkezéssel is segíthető a teherbe esés

Henrietta Norton londoni dietetikus sok táplálkozási tippet fogalmazott meg, hogy hamarabb összejöjjön a gyermekáldás.
2016. November 11.

A szakember szerint azok, akik babát szeretnének, a legjobb, ha fehérjében gazdag étrendet követnek, továbbá heti három adagra csökkentik az olajos hal bevitelét, mivel ez árthat a termékenységnek. A színes zöldségek fogyasztása segítségével több antioxodáns kerül a szervezetbe, ami jót tesz, továbbá a vitamonok és az ásványi anyagok is segítik a teherbeesést.

A fehérjebevitel a legkönnyebben a tojás, a joghurt, a hal – a lazac – , a lencse, a maguk és a vörös húsok segítségével valósul meg.

Az egészséges étkezés jót tesz a spermaszámnak és a női termékenységnek is, emellett pedig az életminőséget is javítja. Nem csak a teherbe esés könnyebb a megfelelő étrend segítségével, de egyúttal a terhesség is nagyobb valószínűséggel végződik sikeres élveszüléssel.

Segít, ha minden étkezés során a szivárvány minden színét igyekszünk megkóstolni, a répától a spenóton át a cékláig, ezek az ételek ugyanis bőségesen tartalmaznak béta-karotint és antioxidánst. A szivárvány színeibe belefér pár fűszer is, a gyömbér vagy a kurkuma például nagyszerű kiegészítő.

További tipp, hogy sok zöldséget együnk, méghozzá az évszaknak megfelelő, helyi ételeket. Étkezzünk lassan, mert az emésztés már a szájban megkezdődik, és így elkerülhető a túlevés is, ami elhízáshoz vezet – ez pedig férfiak és nők esetében egyaránt árt a termékenységnek.

Forrás: Medipress