Terhesség

Cserbenhagytak egy terhes, epilepsziás nőt

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház előtt epilepsziás rohamot kapott egy terhes nő, akihez hiába hívtak mentőt, nem jött, a kórház főbejárata pedig zárva volt.
2017. Június 02.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő. Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt – írja az Index a Magyar Nemzet nyomán.

Hiába volt ott mellettük a kórház, és hívtak szakszerű segítséget, egy buszvezetőn és egy másik nőn kívül sokáig senkit nem érdekelt a várandós nő sorsa.

A taxisofőr elmondta, hogy hajnali 1.48-kor érkezett a kórház főbejárata elé, ahol ketten álltak. Egyikük, egy mosolygós, kedves nő be akart szállni az autóba, de hirtelen elkezdett rángatózni, és összeesett. A taxit egy másik hölgy rendelte, aki szintén ekkor jött ki a sürgősségi osztályról, és azonnal a segítségére sietett. Tudta, hogy a másiknak epilepsziás rohama van. “Fogta a fejét, míg én azonnal telefonáltam a mentőknek. A telefonban azonban annyit mondott a diszpécser, vigyázzunk a nő fejére, és menjek be a kórházba segítségért, mert kocsit nem tud küldeni. Közben a kórházból kihajtó mentőből kinézett ugyan egy férfi, de nem állt meg segíteni” – mesélte a taxis.

A kórház főbejárata zárva volt, nem működött a világítás és a csengő sem. A portás nem reagált semmire, hiába rúgta a taxis az ajtót, és dudált. Ezután ismét telefonáltak a mentőknek, a sofőr akkor már indulatosabban közölte, hogy ha nem jön segítség, és az utcán hal meg a nő, azt nem hagyja annyiban. Ennek ellenére ugyanaz a kezelő közölte, hogy nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért. A férfi szerint a kórháznak körülbelül 800 méterrel odébb van az éjszaka használható mentőbejárata, de nem tudtak elmenni oda, mert nem hagyhatták ott a várandós nőt.

A beteget a férfi az egyik kezével lefogta, a másikkal telefonált, miközben a másik hölgy a fejét tartotta. Ekkor érkezett az éjszakai 123-as busz aminek vezetője megkérdezte, hogy tud-e valamit segíteni. Végül vagy ő, vagy a mentő szólt be telefonon a kórház sürgősségi osztályára. Akkor kinyitották a főkaput, és kijött az osztály egyik ápolója és orvosa is.

A férfi beszámolt arról is, hogy a hölgy, aki a magatehetetlen nő fejét tartotta, adott neki a gyermeke szintén epilepsziára kapott gyógyszeréből, ettől jobban lett. Az orvos egyébként később ezt úgy kommentálta: ez probléma lehet, mert tőlük is kapott már egy adag gyógyszert.

Kapcsolódó cikkeink:

Az E-vitamin hiánya terhesség alatt epilepsziás krízist okozhat

Az epilepszia ellenes kezelés nem árt a magzatnak

Forrás: Index.hu