Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülés keményebb, mint lefutni egy maratont

Szerző: Pataki Gabriella

2017. május 10.

Forrás: babaszoba.hu

A Michigan-i Egyetem legújabb tanulmánya szerint a szülés sokkal megerőltetőbb a szervezet számára, mint lefutni egy maratont. Nos, akkor jogosan kérdezzük: hol vannak a megérdemelt aranyérmeink?

A szülés óriás trauma a testnek


Édesanya vagy és a bakancslistádon szerepel a maraton lefutása? Akkor kipipálhatod! A fitpregnancy.com szerint biztos, hogy meg tudod csinálni. Egy új kutatás eredményei arról számolnak be, hogy szülni bizony sokkal nehezebb, mint a maraton 42 kilométerét lefutni nagyjából 4 óra alatt. Persze azok, akik már túl vannak egy-két szülésen, tudják, hogy nem móka és kacagás az egész, de ha egy ismerősöd mégis megkérdezi tőled, hogy tényleg annyira fáj-e, akkor mondd csak el neki az új tanulmány eredményeit!
A Michigan-i Egyetem kutatásai szerint a vajúdás és a kitolás a legnagyobb trauma, ami csak történhet egy ember testével, megterhelőbb, mint bármi a világon. MRI vizsgálatokkal elemezték a kutatók a szülés közbeni sérüléseket, és arra jutottak, hogy azok nagyon hasonlítanak a sportolás közben elszenvedett sérülésekhez.
Szülés után minden nőt visszahívnak hathetes kontrollra, ahol általában meg is nyugtatják az újdonsült édesanyákat, hogy minden rendben van, lehet terhelni a testet, sőt, akár munkába is lehet állni. Ez azonban nem feltétlenül van így! Ha te úgy érzed, nem vagy még elég erős, pihenj!
A nők 41%-a szenved valamilyen sérülést szülés közben, ami elsősorban gátszakadást jelent. Rossz hír, hogy az izomszakadások 15%-a soha nem gyógyul be teljesen. Alapjában véve mi, nők mindannyian hasonló ellátásban részesülünk szülés közben, az orvosaink mindig úgy cselekszenek, ahogy a legjobbnak látják, ennek ellenére megsérülhet a testünk a hatalmas igénybevételnek köszönhetően. Mi mégis önként vállaljuk, életünk során akár többször is. Nos, akkor kiknek is járna valójában az aranyérem?

Hozzászólások

Ezért kezdd a mikrotápanyag-pótlást már teherbe esés előtt (X)

Az, hogy minden anya óvja babáját a születése után, magától értetődő. Az viszont már kevésbé köztudott, milyen fontos már az első néhány hétben segíteni az embrió fejlődését.

LEGO Duplo Nyereményjáték

Játssz velünk, válaszolj helyesen néhány kérdésre és nyerd meg a Lego Duplo nyereménycsomagok egyikét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések