Terhesség

A stresszesebb férfiak a nagydarab nőket szeretik

Azok a férfiak, akik napi szinten kénytelenek sok stresszel megküzdeni, nagyobb eséllyel vonzódnak telt nőkhöz, mint nyugodtabb körülmények között élő társaik.
2016. November 22.

A stresszesebb férfiak a nagydarab nőket szeretik

A szakemberek szerint annak oka, hogy a stresszes munkakörben dolgozó férfiak álomnője inkább lesz Ashley Graham, az ismert plus size modell, mint Rosie Hunington-Whiteley szupermodell (aki 175 cm-es magasságához mindössze 54 kg) egyszerű: a vékonyka nők gyengének és elesettnek tűnnek, és kisebb az esélye annak, hogy egészséges utódot hoznak a világra.

Az azonban, hogy mit találunk vonzónak, akár néhány nap viszonylatában is változhat annak függvényében, hogy a ránk ható környezeti tényezők épp hogyan alakulnak – állítják a skóciai University of St. Andrews munkatársai.

A kutatás során a tudósok öt nő fotóját mutatták meg a 20-as éveikben járó, heteroszexuális résztvevőknek, és arra kérték őket, hogy pontozzák, kit tartanak a leginkább vonzónak a hölgyek közül.

A számítógép által szerkesztett képek abban különböztek, hogy egyes figurák vékonyabbak, míg mások teltebbek voltak. Minden résztvevőnek többször is pontoznia kellett az arcokat: összesen háromszor, kb. három nap különbséggel.

Azok a kutatásban szereplő férfiak, akik a kutatás részeként tíznapos intenzív harcászati kiképzésben vettek részt, az erőteljes, férfias női arcokhoz vonzódtak inkább. Ők egyúttal komoly stresszhatásról is beszámoltak. A stressz nélkül élő kontrollcsoport tagjai ezzel szemben a vékonyabb, törékenyebb nőket tartották vonzóbbnak.

Kapcsolódó cikkeink stressz témában:

Forrás: Medipress