Terhesség

A meglepetés szülésznő

Van, amikor a szülésznő segíti végig az egész szülési folyamatot. Rengeteg múlik egy kedves szón, egy bátorító mozdulaton.
2013. Február 16.

2012. május 16. 22 óra 30. Véget ért a film. Hazafelé tartottunk az Alleeból. Dark Shadows, ricinusolaj, Johnny Depp, gyömbér, Helena, bábakoktél és Tim Burton kergették egymást a fejemben. A metróból kifelé jövet elfolyt a magzatvíz. Kicsit csalódottan, de azért izgatottan siettünk haza összekészülni. Végül hajnali háromkor döntöttünk az indulás mellett, hiszen elfolyt a magzatvíz, menni kellett.

Az elkövetkezendő hat órát egyedül töltöttem a férjem nélkül a Szent Imre Kórház közös vajúdójában. Nyolc órakor kedves meglepetés ért Nyulas Joli szülésznő személyében, és itt véget is ért minden gondom!

Kilenckor átkísért a szülőszobára, és nemsokára behozta Petit, a férjemet is. Ekkor én már egy fittballon ültem a zuhany alatt. Nagyjából egy órát töltöttem el így, de mire visszaevickéltem az ágyra, már minden energiám elfogyott. Joli szerint az alváshiánytól teljesen kimerültem, adott is pár odaillő homeopátiás bogyót és egy kis glükózinfúziót, amitől végül összeszedtem magam. Újra tudtam lazítani a fájások alatt, így telt el az utolsó egy óra. Mikor végre teljesen kinyílt a méhszájam, már újult erővel készültem kisbabánk érkezésére.

Jobb oldalamon Petivel, bal oldalamon az ügyeletes orvossal vártuk, hogy Joli világra segítse a kislányunkat. Sokan kérdezték később, hogy hányadik tolófájásra bújt ki, de nekem ez akkor egyáltalán nem számított, hiszen teljes mértékig arra összpontosítottam, hogy laza maradjak, sikerüljön a gátvédelem. Erre készültem is, Lukács Borihoz jártam intimtornára, és mellette hosszú hetekig csináltuk a gátmasszázst. Végül ennek is meglett az eredménye, hiszen nem volt szükség gátmetszésre.

13 óra 22 perckor fektették a mellkasomra Herdlein Bellatrixot. Mielőtt elvitték volna megvizsgálni, és én is lezuhanyozhattam volna, még két órát töltöttünk el hármasban, gyönyörködtünk a kis 10/10-es babánkban, zavartalanul, hitetlenkedve, boldogan.

Sok minden nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de összességében felejthetetlen és euforikus élmény volt! Nagyon hálásak vagyunk dr. Lengyel Dániel szülésznek, hogy nem avatkozott bele a szülés természetes lefolyásába, valamint Nyulas Joli bábának, amiért lehetővé tette számunkra, hogy első babánk születése teljesen háborítatlanul történjen meg.

Herdlein Zsuzsa, Budapest

Kapcsolódó cikkeink:

  • Gyönyörben szülni
  • Szülés háromféleképpen
  • Szülj, ahogy jólesik!
  • Az oxitocin és az örömteli szülés