Terhesség

A fiatalság almája: őssejtek a szépségedért!

Tudtad, hogy növényi őssejteket is használnak a kozmetikai iparban?
2011. November 08.

Volt egyszer egy alma, amely bámulatosan sokáig megőrizte frissességét, fája pedig száz esztendőn át ontotta termését – ezúttal ez nem egy mese kezdete, hanem egy valódi sikertörténeté. Svájci kutatók rájöttek ugyanis, hogy a mára rendkívül ritkává vált ősi almafajtájuk, az Uttwiler Spätlauber hosszú eltarthatósága főként az alma őssejtjeinek hosszú élettartamában rejlik. Ezzel megszületett a kozmetika világának új sztárja, melyet egyenesen a fiatalság forrásának titulálnak.

Az alma őssejtjeiből nyert kivonat összetevői elősegítik a bőr őssejtjeinek regenerálódását és védelmét – állítják a tudósok. Mi több, az anyagcsere folyamán keletkező anyagai gondoskodnak a hosszú élettartamról, aminek az alma kivételesen hosszú eltarthatósága is köszönhető.

Önkéntes tesztelőkön történt kísérletek során a bőrben található korosodó őssejteket az alma kivonatával kezelve a ráncok halványultak: négyheti használatot követően mintegy 15 százalékkal. Szintén bebizonyosodott, hogy a különleges hatóanyag növeli az őssejtek élettartamát, aminek következtében a bőr fiatalosabb, ragyogóbb megjelenést nyer. A növényi őssejtek védik és újraaktiválják az öregedés következményei, az UV-sugárzás és a szabadgyökök által megviselt, meggyengült bőr-őssejteket.

Forrás: Kismama magazin