Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

66 évesen ikreket szült a lelkésznő

2012. március 5.

Forrás: babaszoba.hu

Egy Svájcban élő, 66 éves egyedülálló lelkésznő két héttel ezelőtt ikreket hozott világra, ezzel ő lett a legidősebb svájci nő, akinek gyermeke született.

A "világcsúcsot" egy indiai asszony tartja, aki hetven évesen lett anya. A lelkésznő ismerősei nem tudtak a terhességről, azt gondolták, felszedett néhány kilót. A két fiú, Michael és Joshua egészszégesek, a kismama egyelőre még kórházban van - a császármetszés szövődményeivel kezelik, de állapota stabil. A mesterséges megtermékenyítésre Ukrajnában került sor, ahol a petesejtek adományozása is legális, a beavatkozásnak korhatára pedig nincs. Angol nyelvű honlapok tucatjai hirdetik az ukrajnai "megtermékenyítési ipart", a szolgáltatás egyre népszerűbb, az elmúlt évben csak Svájcban négy nő szült hatvan felett. A reakciók vegyesek: sokan felelőtlenségnek gondolják a visszahúzódóan élő nő döntését, a polgármester-helyettes ugyanakkor üdvözölte a gyermekáldást: "A gyerekek jelentik a jövőnket. Örülök, hogy anya és gyermekei is jól vannak"

Forrás és képek: www.blick.ch

Címkék:

ikrek

Hozzászólások

Ezért kezdd a mikrotápanyag-pótlást már teherbe esés előtt (X)

Az, hogy minden anya óvja babáját a születése után, magától értetődő. Az viszont már kevésbé köztudott, milyen fontos már az első néhány hétben segíteni az embrió fejlődését.

LEGO Duplo Nyereményjáték

Játssz velünk, válaszolj helyesen néhány kérdésre és nyerd meg a Lego Duplo nyereménycsomagok egyikét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések