Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

2 recept várandós kismamáknak

Szerző: Babiczky-Pfliegel Dóra

2014. november 25. | Frissítve: 2015. augusztus 30.

Forrás: Ízek és Érzések

A várandósság 9 hónapja alatt a kismamáknak a füstölt és nyers élelmiszerek fogyasztása tiltott dolog, így a felvágottak, kolbász- és sonkafélék is kiesnek az étrendből.

A 9. hónap végére már igencsak hiányozni tudnak ezek az ételek, ezért is ajánlunk most két remek receptet, melyek biztosan nem okoznak problémát.

Házi pulykakolbász

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg darált pulykacomb
1 csokor lestyán, finomra aprítva
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál só
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 kiskanál Cayenne-i bors
1 kiskanál római kömény
2 evőkanál szűz olívaolaj
1-1,5 m sertésvékonybél

Nagy tálban a húst a lestyánnal, a fokhagymával, a sóval, a pirospaprikával, a borssal és a köménnyel összekeverjük, majd a sertésvékonybélbe töltjük. A kolbászt kiolajozott tepsibe tesszük, és a belet megszurkáljuk, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-50 perc alatt készre sütjük.

Házi csirkemellsonka

Elkészítési idő: 30 perc + a pácolás, az áztatás és a hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

3 csirkemellfilé
3 evőkanál agavészirup
3 evőkanál só
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál szűz olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál bio-ételízesítő
3 babérlevél

A csirkemelleket nyitott szeleteléssel bevágjuk, majd kiterítjük. Az agavészirupot a sóval, a majoránnával, a kakukkfűvel, az olajjal és a fokhagymával összekeverjük, majd a csirkemelleket a páccal alaposan bekenjük. A húst a páclével együtt folpack fóliába tesszük, megszórjuk az ételízesítővel és beletesszük a babérlevelet is, majd szorosan feltekerjük, és 1 napig a hűtőben pihentetjük. Főzés előtt 1 órát hideg vízbe áztatjuk, hogy a magas sótartalmat kivonjuk belőle. Azután a nedvességet letöröljük róla. Egy nagy lábasban vizet forralunk, a húshengert beletesszük, és kb. 30 percig főzzük. Ha elkészült, fedő alatt hagyjuk kihűlni.

MAGAZINAJÁNLÓ

Megjelent az Ízek és Érzések magazin legújabb lapszáma!

A tartalomból: Édes és sós sütemények diófélékből, magvakból - Gyulladás bélbetegségek és diétájuk - 7 egészséges finomság citrusfélékből - Terítéken az aszalt zöldségek és gyümölcsök - Hajdina, amaránt, quinoa - ismerjük meg! - Étrend dió- és mogyoróallergia esetére - Egészséges nassolnivalók a családnak - Kismamáknak: hogyan váltsuk ki a tiltólistás ételeket? - Egészséges ételek a hozzátáplálás idejére - Előfizetőinknek Dr. Hauschka fürdőesszenciákkal kedveskedünk!
Keressétek az újságárusoknál!
100% boldogság - Bepahnten nyereményjáték

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések