Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

2 recept várandós kismamáknak

Szerző: Babiczky-Pfliegel Dóra

2014. november 25. | Frissítve: 2015. augusztus 30.

Forrás: Ízek és Érzések

A várandósság 9 hónapja alatt a kismamáknak a füstölt és nyers élelmiszerek fogyasztása tiltott dolog, így a felvágottak, kolbász- és sonkafélék is kiesnek az étrendből.

A 9. hónap végére már igencsak hiányozni tudnak ezek az ételek, ezért is ajánlunk most két remek receptet, melyek biztosan nem okoznak problémát.

Házi pulykakolbász

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg darált pulykacomb
1 csokor lestyán, finomra aprítva
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál só
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 kiskanál Cayenne-i bors
1 kiskanál római kömény
2 evőkanál szűz olívaolaj
1-1,5 m sertésvékonybél

Nagy tálban a húst a lestyánnal, a fokhagymával, a sóval, a pirospaprikával, a borssal és a köménnyel összekeverjük, majd a sertésvékonybélbe töltjük. A kolbászt kiolajozott tepsibe tesszük, és a belet megszurkáljuk, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-50 perc alatt készre sütjük.

Házi csirkemellsonka

Elkészítési idő: 30 perc + a pácolás, az áztatás és a hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

3 csirkemellfilé
3 evőkanál agavészirup
3 evőkanál só
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál szűz olívaolaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál bio-ételízesítő
3 babérlevél

A csirkemelleket nyitott szeleteléssel bevágjuk, majd kiterítjük. Az agavészirupot a sóval, a majoránnával, a kakukkfűvel, az olajjal és a fokhagymával összekeverjük, majd a csirkemelleket a páccal alaposan bekenjük. A húst a páclével együtt folpack fóliába tesszük, megszórjuk az ételízesítővel és beletesszük a babérlevelet is, majd szorosan feltekerjük, és 1 napig a hűtőben pihentetjük. Főzés előtt 1 órát hideg vízbe áztatjuk, hogy a magas sótartalmat kivonjuk belőle. Azután a nedvességet letöröljük róla. Egy nagy lábasban vizet forralunk, a húshengert beletesszük, és kb. 30 percig főzzük. Ha elkészült, fedő alatt hagyjuk kihűlni.

MAGAZINAJÁNLÓ

Megjelent az Ízek és Érzések magazin legújabb lapszáma!

A tartalomból: Édes és sós sütemények diófélékből, magvakból - Gyulladás bélbetegségek és diétájuk - 7 egészséges finomság citrusfélékből - Terítéken az aszalt zöldségek és gyümölcsök - Hajdina, amaránt, quinoa - ismerjük meg! - Étrend dió- és mogyoróallergia esetére - Egészséges nassolnivalók a családnak - Kismamáknak: hogyan váltsuk ki a tiltólistás ételeket? - Egészséges ételek a hozzátáplálás idejére - Előfizetőinknek Dr. Hauschka fürdőesszenciákkal kedveskedünk!
Keressétek az újságárusoknál!

Hozzászólások

Ezért kezdd a mikrotápanyag-pótlást már teherbe esés előtt (X)

Az, hogy minden anya óvja babáját a születése után, magától értetődő. Az viszont már kevésbé köztudott, milyen fontos már az első néhány hétben segíteni az embrió fejlődését.

LEGO Duplo Nyereményjáték

Játssz velünk, válaszolj helyesen néhány kérdésre és nyerd meg a Lego Duplo nyereménycsomagok egyikét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések