Terhesség

2 recept várandós kismamáknak

A várandósság 9 hónapja alatt a kismamáknak a füstölt és nyers élelmiszerek fogyasztása tiltott dolog, így a felvágottak, kolbász- és sonkafélék is kiesnek az étrendből.
2014. November 25.

A 9. hónap végére már igencsak hiányozni tudnak ezek az ételek, ezért is ajánlunk most két remek receptet, melyek biztosan nem okoznak problémát.

Házi pulykakolbász

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg darált pulykacomb

1 csokor lestyán, finomra aprítva

5 gerezd zúzott fokhagyma

2 kiskanál só

1 evőkanál füstölt pirospaprika

1 kiskanál Cayenne-i bors

1 kiskanál római kömény

2 evőkanál szűz olívaolaj

1-1,5 m sertésvékonybél

Nagy tálban a húst a lestyánnal, a fokhagymával, a sóval, a pirospaprikával, a borssal és a köménnyel összekeverjük, majd a sertésvékonybélbe töltjük. A kolbászt kiolajozott tepsibe tesszük, és a belet megszurkáljuk, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-50 perc alatt készre sütjük.

Házi csirkemellsonka

Elkészítési idő: 30 perc + a pácolás, az áztatás és a hűtés

Hozzávalók 4 személyre:

3 csirkemellfilé

3 evőkanál agavészirup

3 evőkanál só

1 evőkanál majoránna

1 evőkanál kakukkfű

3 evőkanál szűz olívaolaj

5 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál bio-ételízesítő

3 babérlevél

A csirkemelleket nyitott szeleteléssel bevágjuk, majd kiterítjük. Az agavészirupot a sóval, a majoránnával, a kakukkfűvel, az olajjal és a fokhagymával összekeverjük, majd a csirkemelleket a páccal alaposan bekenjük. A húst a páclével együtt folpack fóliába tesszük, megszórjuk az ételízesítővel és beletesszük a babérlevelet is, majd szorosan feltekerjük, és 1 napig a hűtőben pihentetjük. Főzés előtt 1 órát hideg vízbe áztatjuk, hogy a magas sótartalmat kivonjuk belőle. Azután a nedvességet letöröljük róla. Egy nagy lábasban vizet forralunk, a húshengert beletesszük, és kb. 30 percig főzzük. Ha elkészült, fedő alatt hagyjuk kihűlni.

MAGAZINAJÁNLÓ

Megjelent az Ízek és Érzések magazin legújabb lapszáma!

A tartalomból: Édes és sós sütemények diófélékből, magvakból • Gyulladás bélbetegségek és diétájuk • 7 egészséges finomság citrusfélékből • Terítéken az aszalt zöldségek és gyümölcsök • Hajdina, amaránt, quinoa – ismerjük meg! • Étrend dió- és mogyoróallergia esetére • Egészséges nassolnivalók a családnak • Kismamáknak: hogyan váltsuk ki a tiltólistás ételeket? • Egészséges ételek a hozzátáplálás idejére • Előfizetőinknek Dr. Hauschka fürdőesszenciákkal kedveskedünk!

Keressétek az újságárusoknál!

Forrás: Ízek és Érzések