Teherbeesés

Masszírozással sokat tehetsz a kapcsolatodért

Azon a párok tagjai, akik legalább heti kétszer 15 percen át egymást masszírozzák, jelentősen csökkentik a felgyülemlett stresszt.
2017. Május 10.

Úgy tűnik, javul a kapcsolata azoknak a pároknak, akik rendszeresen megmasszírozzák egymást. Ráadásul nemcsak a masszírozás alanya, de masszírozó számára is pozitív hatással bír.

Sayuri Naruse, a Northumbriai Egyetem vendégkutatója és Dr. Mark Moss, pszichológiai professzor 38 párt vizsgált meg kutatása során. Naruse, aki maga is képzett masszőr, megmutatta a pároknak a szükséges módszereket, fogásokat, ami egy egyszerű 15 perces masszázshoz szükséges, majd megkérte a párokat, hogy 3 héten keresztül heti 2-3 alkalommal ismételjék meg otthonukban. A három hét során folyamatosan vizsgálták a párok mentális jólétét, illetve kurzus lejárta után is. Olyan önértékelési tényezőket vizsgáltak, mint mentális érettség, hangulat, fájdalom, érzelmi stressz, ingerlékenység.

Összességében azok, akik adták a masszázst, közérzetük “pontszámát” a 3 hét után 9%-kal jobbnak ítélték, míg akik kapták a masszázst, 12%-os javulásról számoltak be. Naruse hozzátette, hogy bár sokan tudják, hogy a masszázs jó hatással van ránk, a kutatások eredményei alapján adni ugyanolyan hasznos.

A kutatásról Bringhtonban megrendezett British Psychological Society Konferencián számoltak be.

Kapcsolódó cikkek:

Gyere közelebb!

Masszázs szoptatás alatt? Igen!

Nem maga a szex teszi boldogabbá a párt

Forrás: Medipress