Kisgyerek

Szülinapi zsúr otthon

Míg a piciknek a családi ünneplés a legfontosabb, a bölcsisek, ovisok már örülnek, ha a kis barátaik is felköszöntik őket. Az első szülinapi bulira általában a felnőttek, sőt a kistestvérek is jönnek. Íme pár recept, amiből a legkisebbek is ehetnek!
2013. December 02.
Szülinapi zsúr otthon

Csokis muffin

Hozzávalók (12 darabhoz): 15 dkg margarin, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, két tojás, egy tábla étcsoki, fél csomag sütőpor

Olvasszuk meg a vajat és az étcsokoládét, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze alaposan, míg egynemű massza nem lesz belőle. Az adagokat osszuk szét a muffinformákban, majd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük körülbelül húsz percig. A tetejét cukorkával díszíthetjük.

Almapüré

Hozzávalók: négy-öt enyhén savanykás piros alma, fahéj, szegfűszeg, díszítésnek mandula, mazsola

Az almákat megfőzzük a szegfűszeges, fahéjas vízben. Ha megpuhult, villával összetörjük, és tálkákba rendezzük. Nagyobbacskáknak rakhatunk a tetejére mazsolát, mandulát.

Mókás szendvics

Hozzávalók: toastkenyér, vaj, saláta, pulykamellsonka-szeletek, olívabogyó, kaliforniai paprika

A toastkenyeret megvajazzuk, teszünk rá egy salátalevelet, majd rá a sonkát. A szendvicset kidíszítjük. Az emberke szeme és orra olívabogyó-szelet lesz, szája pedig egy kaliforniaipaprika-szelet.

Tortillaszendvics

Hozzávalók: készen vásárolható tortillalapok, uborka, paprika, paradicsom, saláta, sajt

A tortillákat mikróban megmelegítjük. Belepakolunk minden finomságot (már amit a gyerekek is szeretnek). Mi most zöldséges tortillát ajánlunk, amelyet aztán színes poharakba rakunk.

Ehető gombák

Hozzávalók: nyolc főtt tojás, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, só, bors, négy paradicsom, majonéz

A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, a tetejéről az egyharmadát levágjuk. A sárgáját kivesszük, összekeverjük a maradék fehérjével, vajjal, tejföllel, mustárral, majd sóval, borssal ízesítjük. A krémet utána visszatöltjük a tojásba, ez lesz a gomba szára. A paradicsomot félbevágjuk, ez pedig a gomba kalapja lesz. Majonézzel kipöttyözzük a tetejét.

Kuglóf

Hozzávalók hat főre (négy tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt)

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, beletesszük a tejet, az olajat, majd a lisztet és a sütőport. A fehérjékből habot verünk, és óvatosan a lisztes masszához adagoljuk. A tésztát belekanalazzuk az alaposan kivajazott-lisztezett kuglófformába. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin